Kiss Music News

Șase piese celebre care au fost cenzurate sau interzise. Iată motivele!

Le cunoşti, le fredonezi versurile, dar probabil nu știai că acest piese au fost interzise.

Pentru mulți artiști, muzica este un instrument prin care aceștia își transmit emoțiile sau opiniile în legătură cu anumite subiecte. Nu este de mirare că piesele ajung astfel extrem de cunoscute, dar acest lucru atrage în urma lui și o mulțime de controverse. Astfel, se întâmplă, ca anumite cântece să fie total interzise sau cenzurate.

Iată șase piese pe care cu siguranță le știi, chiar dacă au fost cândva cenzurate, sau chiar interzise în anumite părţi ale lumii din motive mai mult sau mai puţin întemeiate.

„Greased Lightning” – John Travolta

După lansarea din 1977, „Grease”, cu John Travolta în rolul principal, a ajuns unul dintre cele mai îndrăgite musical-uri din lume cu o mulțime de fani și în ziua de azi. Totuși, mulți nu știu că melodia de pe coloana sonoră a fost interzisă iniţial. Din cauza unei înjurături ce apare în versuri, „Greased Lightning” nu a fost difuzată la radio la acea vreme.

„Love Game” – Lady Gaga

De-a lungul carierei sale, Lady Gaga a stârnit o mulțime de controverse, fie datorită ţinutelor ei ciudate, fie pieselor. Printre acestea se numără și melodia „Love Game”, care a fost cenzurată din cauza versurilor sale uşor pornografice. În plus, o altă melodie de-a sa, „Judas”, a fost interzisă în Liban deoarece mulţi au considerat că este o blasfemie faţă de creştinism.

„Happiness Is A Warm Gun” – The Beatles

Pe cât de îndrăgite au fost piesele celor de la The Beatles, pe atât de multe controverse au generat. Însă, „Happiness Is A Warm Gun” a ajuns chiar să fie interzisă la radio din cauza versurilor. La acea vreme, John Lennon a fost acuzat că versurile cu tentă sexuală se refereau la Yoko Ono, fosta sa soţie de origine japoneză.

„If U Seek Amy” – Britney Spears

Din același motiv al versurilor cu tentă sexuală, multe posturi de radio au cenzurat sau au interzis și melodia lui Britney Spears.

„Like A Prayer” – Madonna

În cazul piesei „Like a Prayer” este de ajuns doar să citim titlul cântecului, pentru a ne da seama ce fel de controverse a stârnit Madonna. Videoclipul acesteia a fost criticat de Vatican, iar Papa le-a cerut oamenilor să îi boicoteze concertele după lansare. De asemenea, în Egipt şi în Rusia, melodia este încă este interzisă.

„The Real Slim Shady” – Eminem

Eminem face furori cu fiecare piesă nouă pe care o lansează și are o mulțime de fani în întreaga lume. „The Real Slim Shady” este chiar una dintre cele mai cunoscute, însă, multe posturi de radio au cenzurat-o sau interzis-o din cauza versurilor tendențioase.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.