Cool Stuff

Ce oraș din România a fost inclus pe lista recomandărilor de călătorie a unui cotidian britanic

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri de călătorie pentru 2021, The Independent îți vine în ajutor cu o listă de recomandări.

Deși pandemia a adus odată cu ea și o mulțime de restricții, anul acesta există speranţe pentru călătorii. Iar dacă nu ți-ai făcut planuri, cotidianul britanic The Independent îți vine în ajutor. Ca în fiecare an, acesta recomandă nouă oraşe alternative din Europa pentru a fi vizitate în 2021, iar acum, printre ele se află şi unul din ţara noastră.

Printre recomandările de călătorie pentru 2021, The Independent a inclus: Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croaţia), Wroclaw (Polonia), Sete (Franţa), Lahti (Finlanda), Cork (Irlanda), Düsseldorf (Germania) şi Braga (Portugalia).

Totuși, dacă nu vrei să călătorești peste hotare, unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, inclus pe listă, se află la o aruncătură de băț. Este vorba despre Timișoara, capitala provinciei istorice Banat.

Recomandată pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, localitatea de pe Bega are o mulțime de atracții turistice. Cei care o vizitează pot admira numeroasele clădiri istorice, pieţele centrale şi cartierele străvechi. Tot aici se află şi Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, una dintre cele mai mari biserici din România.

„Poate că nu ați auzit până acum de cel mai mare oraș din vestul România – dar și asta face parte din farmecul său. Timișoara, aflată pe malul râului Bega, este numită uneori „Mica Vienă”, grație arhitecturii sale în stilul Secession, istoriei sale bogate și mixului de culturi care au marcat acest oraș. Urmele romanilor, ale tătarilor, turcilor, austriecilor și nemților pot fi regăsite toate în stilul acestui oraș. Timișoara găzduiește deja o mulțime de evenimente muzicale și teatrale, dar oferta culturală va crește cu siguranță în următorii doi ani care vor pregăti Capitala Culturală”, notează The Independent.

Centrul cultural, administrativ şi politic al întregului oraş este considerat Cartierul Cetate. În urmă cu cel puţin opt secole, aici a apărut nucleul de la care a pornit dezvoltarea Timişoarei.

Un obiectiv important este şi Canalul Bega, care a reprezentat principala cale de transport a mărfurilor din zonă până în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Din august 2018, pe Bega se efectuează transport public de călători, cu vaporaşe care circulă în sezonul cald.

FOTO: Facebook Orasul Timisoara

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.