NEWS

Schimbare majoră pentru aplicația WhatsApp. Ce trebuie să facă utilizatorii pentru a-și păstra contul

Noul update al aplicației WhatsApp pune pe jar utilizatorii.

Schimbare majoră pentru WhatsApp, începând cu acest an. Se pare că utilizatorii aplicației vor fi nevoiți să își partajeze datele cu contul de Facebook, dacă vor să își păstreze conturile. Termenul limită este 8 februarie 2021.

Toți cei 2 miliarde de utilizatori au fost deja alertați de aplicația de mesagerie cu privire la noul său regulament. Compania avertizează utilizatorii printr-o notă pop-up că trebuie să accepte aceste actualizări pentru a continua să utilizeze WhatsApp sau, în caz contrar, vor trebui să-și șteargă conturile.

Totuși, Facebook, care deține WhatsApp, a declarat că utilizatorii europeni și britanici nu vor vedea aceleași schimbări de partajare a datelor, deși vor trebui să accepte noii termeni.

Prin apăsarea butonului Acceptare, utilizatorul acceptă noii termeni care se vor aplica începând cu 8 februarie 2021. După această dată, dacă noii termeni nu sunt acceptați, atunci utilizatorul nu va mai putea folosi Whatsapp.

Ce se întâmplă cu cei care refuză acest update?

Acest nou update presupune partajarea datelor de pe WhatsApp cu celelalte aplicațiile deținute de Facebook, inclusiv Instragram și Messenger. Astfel, utilizatorii care vor să folosească aplicația în continuare, trebuie să partajeze cu Facebook numărul de telefon și alte date personale, precum semnalul telefonului, nivelul bateriei, versiunea aplicației pe care o folosește, informații de browser, informații de conectare, zona, limba vorbită, adresa IP și informațiile legate de operarea telefonului.

Cei care refuză această partajare a datelor, vor avea parte de o surpriză, dacă vor încerca să șteargă aplicația. Datele, conversațiile și fișiere media de pe dispozitiv rămân stocate. Pentru a le elimina și a se asigura că nimeni nu se folosește de datele lor personale, utilizatorii trebuie să își șteargă contul de Whatsapp direct din aplicație. Dar, chiar și așa, se pare că anumite date rămân stocate chiar și după ce contul de Whatsapp a fost șters definitiv.

Potrivit reprezentanților Whatsapp, acest update vine în ajutorul afacerilor și gestionarea conversațiilor din Whastapp folosind infrastructura Facebook.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.