Cool Stuff

Zece actori celebri care s-au retras de la Hollywood. Iată ce motive au avut!

Iată poveștile a zece actori care au renunțat la Hollywood pentru a se dedica altor scopuri!

O mulțime de actori visează să ajungă la Hollywood, unde se spune că toate visele devin realitate, însă, există și artiști care s-au răzgândit, odată ce au gustat din succes. Faima, paparazzi, programul încărcat, problemele de familie și scandalurile de la Hollywood i-au făcut pe câțiva actori să renunțe la cariera lor de succes și să se reorienteze către alte job-uri.

Cameron Diaz

După două decenii în lumina reflectoarelor, Cameron Diaz a luat decizia de a se retrage de la Hollywood, în 2014, după lansarea ultimului său film „Annie”. Actrița a dezvăluit că unul dintre motivele care au determinat-o să ia această decizie a fost nevoia de a se concentra mai mult asupra vieții personale. De atunci, actrița a fost extrem de activă pe rețelele de socializare, acolo unde le împărtășește fanilor diferite rețete sănătoase. Cameron Diaz este căsătorită cu Benji Madden, iar cei doi au devenit părinții unei fetițe, în 2018.

Actrița și-a făcut debutul pe marile ecrane în anii '90, cu rolul din filmul „The Mask”, urmând apoi multe alte producții de succes, printre care „There’s Something About Mary”, „Charlie’s Angels” și „The Holiday”.

Rick Moranis

Actorul Rick Moranis a fost un adevărat star al comediilor din anii '80, fiind cunoscut la Hollywood pentru rolurile din filmele „Parenthood”, „The Flintstones”, „Spaceballs” și „Ghostbusters”. Din păcate, în 1991, soția actorului, Ann, a decedat la vârsta de 35 de ani, din cauza cancerului. După moartea soției sale, Rick a fost nevoit să se ocupe singur de creșterea celor doi copii, iar acest lucru l-a determinat să renunțe de tot la Hollywood.

Grace Kelly

În timpul Festivalului de Film de la Cannes, din 1955, Grace Kelly și-a întâlnit marea dragoste – pe Principele de Monaco Rainier al III-lea. În 1956, actrița s-a căsătorit cu Rainier și a părăsit cetatea filmului, la vârsta de 26 de ani, pentru a se dedica vieții regale. Din păcate, Grace Kelly a decedat la vârsta de 52 de ani, în urma unui accident de mașină.

Gene Hackman

În 2004, Gene Hackman și-a anunțat retragerea de la Hollywood, după ce a avut peste 70 de apariții în filme. Actorul este acum scriitor și a lansat până acum cinci cărți. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără „Bonnie and Clyde”, „The French Connection” și „The Unforgiven”.

Daniel-Day Lewis

După ce a câștigat Premiul Oscar pentru filmul „Phantom Thread”, actorul Daniel Day-Lewis a anunțat că se retrage de la Hollywood, fără să menționeze motivul din spatele acestei decizii. De-a lungul carierei sale, actorul s-a remarcat în filme precum „The Last Of The Mohicans”, „There Will Be Blood” și „Lincoln”.

Meghan Markle

Meghan Markle a renunțat la cariera sa de actriță, după ce s-a logodit cu Prințul Harry. Cei doi s-au căsătorit în 2018, iar în 2019, aceștia au devenit părinți pentru prima dată. Meghan Markle este cunoscută pentru rolul din filmul „Remember Me”, dar și pentru personajul Rachel Zane din serialul „Suits”.

Mara Wilson

În anii '90, Mara Wilson era o figură celebră la Hollywood, mai ales după aparițiile din filmele „Matilda”, „Miracle on 34th Street” sau „Mrs. Doubtfire”. La vârsta de 13 ani, Mara a renunțat la actorie, pentru a se dedica studiilor. În prezent, aceasta este scriitoare, iar cei care doresc să afle mai multe despre debutul ei la Hollywood, pot citi cartea „Where Am I Now?: True Stories of Girlhood and Accidental Fame”.

Amanda Bynes

Amanda Bynes face parte din categoria actorilor care s-au retras de la Hollywood din motive mai puțin fericite. După succesul din filmele „She’s the Man” sau „What a Girl Wants”, Amanda s-a confruntat cu dependența de alcool și droguri. În 2014, aceasta a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a condus beată. Însă actrița nu s-a oprit aici. Ea a ținut prima pagină a tabloidelor cu mesajele șocante publicate pe Twitter.

Nu aveam niciun scop în viață. Lucram de când mă știam și ajunsesem într-un punct în care stăteam degeaba toată ziua. Aveam mult timp la dispoziție, așa că mă drogam de la prima oră până seara. Nu am luat niciodată heroină sau metamfetamine, însă există substanțe despre care poate crezi că sunt inofensive, dar care te afectează în alte moduri”, completează actrița.

Deși au existat speculații legate de o posibilă boală mintală, Amanda Bynes spune că tot comportamentul ei bizar a fost cauzat de consumul de droguri.

Shirley Temple

Shirley Temple a fost considerată copilul minune de la Hollywood, deoarece pe lângă talentul actoricesc, aceasta era și o foarte bună cântăreață și dansatoare.  Shirley Temple s-a aflat în topul câștigurilor în box-office-ul american între anii 1935-1938, întrecându-i pe Clark Gable, Bing Crosby, Gary Cooper sau Joan Crawford.

Actrița s-a retras din lumina reflectoarelor la vârsta de 21 de ani și a urmat o carieră diplomatică. Richard Nixon a decis să o trimită cu delegația SUA la Națiunile Unite. Iar astfel, faimoasa Shirley Temple a  devenit, pe rând, ambasador SUA în Ghana, șef de protocol și ambasador SUA în Cehoslovacia.  Shirley Temple s-a stins din viață în anul 2014 la vârsta de 85 de ani.

Michael Schoeffling

Michael Schoeffling a fost un fel de Zac Efron al anilor '80. Celebrul actorul s-a remarcat în filme romantice, precum „Sixteen Candles”, „Mermaids”, „Wild Heart Can’t Be Broken” sau „Vision Quest”. Însă, în anii 90, Michael Schoeffling a decis să renunțe la actorie și s-a întors înapoi în Pennsylvania, pentru a-și deschide un magazin de cherestea, alături de familia sa.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.