NEWS

S-au schimbat legile în România! Poți ajunge la închisoare dacă încalci anumite reguli pe Facebook

Cei care deschid conturi false de Fcacebook riscă cinci ani de închisoare!

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că este ilegal să deschizi un cont de Facebook, în numele altcuiva, fără acordul lui. Astfel, românii care deschid conturi false pe această platformă, folosind datele și fotografiile altor persoane, pot ajunge după gratii, pentru cinci ani.

„Fapta de a deschide și utiliza un cont pe o rețea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane și introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întrunește două dintre cerințele esențiale ale infracțiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal”, potrivit hotărârii ICCJ.

Decizia a fost luată după ce instanță supremă a fost sesizată de Curtea de Apel Brașov într-un dosar în care un bărbat a fost condamnat pentru șantaj, fals informatic și violarea vieții private, după ce a deschis un cont fals folosindu-se de identitatea altcuiva.

În special în cazul persoanelor publice, diverși indivizi deschid conturi cu numele celebrităților și folosesc fotografiile și videoclipurile postate pe paginile reale sau în presă.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.