NEWS

Jaf la drumul mare în Ibiza! Doi români au spart casa cântăreţului James Blunt

Doi români au fost arestați în Spania pentru mai multe spargeri date pe insula Ibiza.

Doi români au fost arestați în Spania pentru mai multe spargeri date pe insula Ibiza. Ei aveau în vizor casele de vacanță ale mai multor oameni bogați și vedete, iar cea a cântărețului britanic James Blunt a fost una dintre ținte.

Se pare că cei doi români fac parte dintr-o rețea care se ocupă cu jafuri şi spargeri. Până în prezent, au fost confirmate 12 jafuri ale acestei rețele, iar printre ele se numără și cazul lui James Blunt.

Românii au spart locuința în care artistul locuiește de mai mulți ani împreună cu familia sa, situată în Santa Gertrudis, pe data de 14 ianuarie. Aceștia i-au furat hainele de scenă, dar și bijuterii de familie, inclusiv butonii primiți de la bunicul său, un ceas de buzunar și o baionetă din cel de-al doilea război mondial.

Spărgătorii au fost prinși în urma unei operațiuni de amploare a poliției spaniole, numită Operațiunea „Second”, după o lungă perioadă de supravegheri și interceptări. Poliţiştii i-au localizat în Santa Gertrudis de Fruitera, un sat mic de pe insulă, într-o maşină închiriată. Când i-au observat pe agenţi, cei doi au fugit, dar au fost prinşi de forţele de ordine.

După prinderea lor, anchetatorii au descoperit și depozitul în care aceștia își duceau prada. Acolo au fost găsite mai multe bunuri evaluate la cel puțin 300.000 de euro. Printre acestea, două sculpturi evaluate la 70.000 de euro fiecare, picturi ale unor autori cunoscuți, ceasuri de epocă, bijuterii sau tacâmuri din aur și argint.

FOTO: Wales Online

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.