Kiss Music News

INTERVIU | De vorbă cu Raye despre prima iubire și relația cu Drake

Ooh-na-na-yeah! Hai să o cunoști pe Raye!

Cu siguranță ai auzit piesa „You Don’t Know Me”, când erai la benzinărie, sau când făceai shopping prin mall. Și sigur ai fredonat măcar o dată la volan „Natalie Don’t”. Și poate că ai dansat și pe „Secrets” cu prietenii tăi de pe TikTok. Important e că ai reținut aceste hituri, iar acum tot ce ne rămâne de făcut este să îți facem cunoștință cu Raye, interpreta și autoarea acestor piese. O tânără de 24 de ani, care sigur va aduna multe premii Grammy, de-a lungul carierei!

Raye, cum nu ne putem vedea, voi face tot posibilul să te cunosc cât mai bine, prin cuvinte. Așa că spune-mi cum ești îmbrăcată astăzi?

Haha! Păi astăzi chiar am proba de costume pentru un nou videoclip, așa că am tot schimbat o mulțime de ținute, dar chiar acum, când îți scriu, port o cămașă albastră cu dungi, de la Moschino, și niște boxeri. Haha.

Ai vreo sursă de inspirație când vine vorba de alegerile tale vestimentare?

Îmi plac trendurile rebele și acel glamour al Hollywood-ului, din anii '60. De asemenea, ador stilul Madonnei din anii '80, dar îmi place și Sophia Loren – în general mă inspiră filmele clasice. Îmi place mult și Parisul, dar și stilul designerilor francezi.

Spune-ne cine e Natalie? Ai întâlnit vreodată vreo femeie precum este cea din cântecul tău? Eu mi-o imaginez ca pe o versiune modernă a lui Jolene, din piesa lui Dolly Parton.

Ar fi cineva. Numele ei nu este Natalie, dar cred că este numele perfect pentru cântecul meu. Și da, uneori cred că avem cu toții ocazia de a întâlni o femeie precum Natalie, sau Jolene, și mă bucur că s-a întâmplat asta, pentru că iubesc mult această piesă.

Te-ai luptat vreodată cu vreo femeie, indiferent de motiv?

Oh, da. Băieții mereu iscau câte un scandal când eram mai mică, și am avut câteva altercații cu fetele, când locuiam în Croydon, și da, uneori simțeam vibe-ul asta de luptă.

Și dacă tot vorbim despre femei. Spune-mi, crezi că toate mișcările acestea feministe au schimbat cumva industria muzicală pentru tinerele artiste?

Este o schimbare, însă doar în anumite moduri. Este o schimbare când vine vorba de awareness, cel puțin asta am simțit eu, dar între timp, am văzut și mai multă deschidere și mai mult sprijin între fetele din industria muzicală. Iar acest lucru este minunat și confortabil, dar cumva vreau să fiu sigură că toate femeile din industrie sunt în regulă și că sunt auzite. Dar de multe ori nu se întâmplă asta.

De-a lungul carierei tale ai simțit vreodată că nu ai avut curajul sau puterea necesară de a spune „Nu” anumitor proiecte sau colaborări, și într-un final le-ai acceptat doar pentru a-i mulțumi pe alții?

„Nu” este probabil cuvântul meu preferat acum. Am învățat asta după mult timp, după ce am spus de nenumărate ori „Da”, după ce am făcut ce credeau alții că este mai bine pentru mine, și așa mi-am dat seama că în acest fel îmi pierd viziunea și dorințele mele adevărate. Sunt puține lucruri pe care le regret, dar cea mai mare greșeală pe care am făcut-o a fost să îmi ignor intuiția.

Oamenii te cunosc drept cântăreață, dar puțini știu că ești o compozitoare extrem de talentată și că ai colaborat chiar și cu Beyonce pentru albumul „Lion King”. Aș vrea să îmi povestești despre o piesă pe care ai scris-o pentru altcineva.

Am scris de curând niște piese cu Anne Marie, și a fost super amuzant. Am râs o grămadă, o iubesc pe fata asta, iar ea mă face mereu să râd. Dar am lucrat și cu dulcica mea – Zara Larsson. Dar și cu Mabes și Miraa May, pe care le ador.

Îți mai aduci aminte pe ce ți-ai cheltuit primii bani pe care i-ai câștigat din muzică?

Mi-am cumpărat o mașină!

Chiar acum am pe repeat piesa „Love of your life” și mă întreb oare cum a fost pentru tine prima dragoste?

M-am îndrăgostit de un bărbat minunat, dar acum nu prea mai vorbim, doar discuții scurte și ciudate. E atât de dubios cum merge totul. Și totuși, să fii îndrăgostit e un lucru atât de frumos, dar acum s-a terminat, am rămas doar cu amintirile.

Cum ai reacționat când ziarele britanice te-au cuplat cu Drake?

Am râs cu prietenii mei, apoi ne-am urcat într-un avion și am plecat în Dubai, unde am fost să călărim cămile și să facem shopping. Ce vremuri, haha!

Cum faci față criticilor și haterilor din mediul online?

Am două telefoane acum. Unul pentru viața personală și unul pentru muncă. E mai bine așa pentru sănătatea mea mintală.

Știu că mama ta lucrează în domeniul medical. Cum a fost viața ta în ultimul an, știind că mama ta este în prima linie, luptând împotriva acestui virus?

Mama lucrează în departamentul de psihiatrie, așa că a avut multe cazuri de tineri, mi-a spus că au explodat cazurile anul acesta. Și din păcate o mulțime de tineri au probleme, iar ea munceste atât de mult pentru a-i ajuta, așa că sunt mândră de această femeie!

În perioada de lockdown te-ai simțit inspirată să încerci un nou hobby sau să lucrezi la ceva fresh?

Am lucrat la primul meu album!!! Primul meu album… O să pun în el o mică parte din inima mea, și sunt atât de entuziasmată.

Și acum e timpul pentru un QUIZ rapid!

Cântecul tău favorit în acest moment?

Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

Artistul favorit?

Nina Simone

Cântecul pe care îți place să dansezi?

Luther Vandross - Never Too Much

Filmul tău preferat?

Vicky Christina Barcelona

Serialul preferat de pe Netflix?

The Queens Gambit

Orașul pe care adori să îl vizitezi?

Paris 

Dacă ți-a plăcut Raye, te invităm să asculți și cel mai recent single al său, „Regardless”, lansat în colaborare cu Rudimental, dar și primul ei EP aici!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.