Cool Stuff

Nu e ușor să fii gravidă! Cele mai ciudate mituri despre sarcină, care au făcut înconjurul lumii

Ce ar trebui să facă femeile însărcinate și ce nu, pentru a-și proteja bebelușii.

Știm deja că perioada sarcinii este stresantă pentru viitoarele mămici, iar miturile despre ce ar trebui să facă și ce este interzis, nu ajută deloc. În timp ce în unele culturi, există o mulțime de restricții alimentare pentru femeile gravide, în altele există o zicală potrivit căreia dacă femeia însărcinată nu își satisfice poftele, bebelușul se va naște cu un semn în forma mâncării pe care ea a poftit-o.

Deși toate aceste teorii despre sarcină sunt amuzante, adesea pot crea confuzie pentru proaspetele mămici. Iată 12 mituri care circulă în jurul lumii despre ce ar trebui să facă gravidele și ce nu, pentru a-și proteja bebelușii.

Filipine: Mânâncă un ou crud chiar înainte a naște

Femeilor din Filipine li se dă să mănânce un ou crud chiar înainte de naștere, pentru ca bebelușul să vină pe lume mai ușor. Se crede că astfel mama și fătul vor suferi mai puțin.

Mexic: Evită să mănânci ouă

În Mexic, există o credință veche conform căreia gravidele nu ar trebui să consume ouă, pentru că din acest motiv transpirația bebelușului poate căpăta un miros înțepător.

China: Nu îți mângâia burtica

Femeile însărcinate petrec mult timp mângâindu-și burtica și vorbind cu bebelușul, dar conform credinței chinezești, viitoarele mămici ar trebui să se abțină de la asta. Se crede că acest lucru poate face ca bebelușul să devină răsfățat și agitat după naștere.

India: Poartă brățări

În unele părți ale Indiei, în a șaptea lună de sarcină, are loc o ceremonie numită „valaikaapu”. Viitoarea mamică este împodobită cu brățări, în număr impar, pe ambele mâini. Se crede că sunetul puternic al brățărilor va induce simțurile și activitatea creierului copilului.

Hawaii și Tahiti: Nu purta flori îmbobocite

Femeile din Hawaii și Tahiti obișnuiesc să poarte ghirlande de flori în jurul gatului, dar cele gravide trebuie să aibă mai multă grijă. Ele pot purta ghirlandele doar dacă florile sunt înflorite. Se crede că bobocii aduc ghinion pentru bebeluș.

Turcia: Evită să mânânci pește sau înghețată

Unele femei din Turcia evită să mânânce pește în timpul sarcinii pentru a nu naște un copil cu gura ca de pește. De asemenea, se spune că consumul de înghețată poate provoca o gaură în capul bebelușului.

Cultura latină: Poartă ceva metalic în timpul unei eclipse de lună

Deși nu sunt prea mari șansele să prinzi o eclipsă de lună în timpul sarcinii, țările latine au o tradiție în legătură cu acest moment, moștenită de la azteci. Pe vremea aceea, se credea că eclipsa este o mușcătură pe fața lunii, așa că, dacă o femeie se uită la eclipsă, bebelușul ei se va naște cu buza despicată. Pentru protecție, ea trebuie să poarte ceva metalic, cum ar fi un ac de siguranță pe lenjeria intimă.

Bulgaria: Nu mânca pește sau carne de iepure

În Bulgaria, carnea de iepure este interzisă pentru gravide, deoarece se crede că dacă o femeie însărcinată o mănâncă, copilul va dormi cu ochii deschiși. În același timp, dacă mănâncă pește, nasul lui va fi înfundat și va sforăi.

China: Dormi cu un cuțit sub pat

Femeile din China dorm cu cuțite sub pat pentru a speria spiritele rele. Unele merg și mai departe și țin o bucată de hărtie tăiată, atârnată de pat, pentru a semăna cu o foarfecă.

Cultura evreiască: Nu accepta cadouri înainte de a naște

Deși nu există nicio lege împotriva acestui lucru, viitoarele mame sunt sfătuite să nu accepte sau să nu deschidă cadourile înainte de naștere. Se crede că acest lucru va atrage duhurile rele și îi va aduce ghinion.

Thailanda: Nu participa la vreo înmormântare

Unele culturi cred că femeile însărcinate nu ar trebui să participe la înmormântări. De exemplu,  în Thailanda există o credință care spune că dacă o femeie însărcinată merge la o înmormântare, bebelușul ei va fi bântuit de spiritul acelei persoane.

Vietnam: Nu sări peste un hamac

În Vietnam, există multe tabuuri despre sarcină și unul dintre ele este că o femeie gravidă nu ar trebui să sară peste un hamac, altfel, bebelușul ei va fi leneș.

FOTO: Bright Side

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.