Cool Stuff

Ai observat că cele mai multe personaje de desene animate sunt galbene? Iată și motivul!

Tu ai observat vreodată cât de multe personaje de desene animate sunt galbene?

Ce au în comun Minionii, Winnie the Pooh și Pikachu? Culoarea! Poate nu ai observat până acum, dar unele dintre cele mai îndrăgite personaje de desene animate sunt galbene. Și se pare că acest lucru nu este întâmplător!

Iată câteva motive pentru care producătorii aleg de cele mai multe ori să folosească această culoare!

Contrastul este cheia

Fiind una dintre culorile primare (alături de albastru şi roşu), galbenul iese foarte ușor în evidenţă. Cu toate acestea, culorile primare cel mai des utilizate pe ecrane sunt roşu, verde şi albastru.

În această schemă de culori, galbenul şi albastru sunt pe laturile opuse ale spectrului, făcându-se reciproc să iasă în evidenţă. Dacă vei urmări cu atenție mai multe desene animate, vei observa că albastrul e o nuanță predominantă în fundaluri, precum marea sau cerul. De aceea, galbenul este folosit adesea pentru a face personajele mai vizibile.

Galbenul este ascociat cu fericirea

În mod tradițional, galbenul este asociat cu fericirea și bucuria. Potrivit anumitor cercetări, 72% dintre respondenți consideră cu galbenul este o culoare pozitivă și doar 0,5% cred că este negativ. Și această caracteristică îl face o alegere excelentă pentru personajele vesele.

Este o culoare preferată de copii

Într-un studiu realizat recent, copiii au avut de ales între creioane galbene şi maro după ce au ascultat o poveste cu final fericit, apoi una cu un sfârşit trist. Copiii din grupul care a ascultat povestea cu final fericit au ales creioanele galbene, iar cei din al doilea grup au preferat-o pe cea maro. Astfel, demonstrează legătura dintre culori și starea de spirit.

Pentru că este asociată cu emoţii pozitive, culoare galben este adesea utilizată în publicitatea pentru copii. Iar cei care lucrează în marketing știu asta, motiv pentru care o poţi vedea în logo-urile multor jucării precum Lego, Hot Wheels, Crayola şi multe altele.

Avertizează asupra pericolului

Fiind o culoare atât de vizibilă, galbenul este o alegere bună pentru diferite tipuri de anunţuri care trebuie văzute de la distanţă şi care atrag atenţia. Acesta este motivul pentru care galbenul este utilizat la semafoare, indicatoare rutiere şi multe altele.

Chiar și natura folosește această culoare pentru a trimite semnalul „Stai departe!”. Galbenul este prezent la insecte care înţeapă, albine, viespi, şerpi veninoşi şi alte animale periculoase. Și faptul că ne face să fim atenți este încă un motiv în plus pentru care această nuanță a început să fie atât de folosită în desenele animate.

FOTO: Bright Side

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.