Cool Stuff

Românii au ales! Iată care sunt cele mai de succes femei din România

Tu cine crezi că este cea mai de succes femeie din România?

Te-ai întrebat vreodată care este cea mai de succes femeie din România? Cu siguranță ți-au trecut multe nume prin minte, pentru că țara noastră are multe femei care merită toată aprecierea și respectul nostru. Așa că cei de la ZileșiNopți i-au provocat pe români să voteze cele mai puternice femei din România, iar acum, pe 9 martie, a venit timpul să aflăm și rezultatele!

Topul „Cele mai de succes femei din România” este condus de Simona Halep, care ocupă prima poziție, fiind urmată apoi de Andreea Esca (locul 2) și de Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu (locul 3).

Alegerile votanților au fost extrem de variate, iar în topul femeilor de succes, regăsim atât artiste din industria muzicală, precum Loredana (12) sau INNA (13), cât și prezentatoare TV, precum Andreea Marin (locul 6) sau Andreea Raicu (locul 7).

Mai jos, te invităm să descoperi un top 10 al femeilor de succes din România, dar și poveștile lor!

10. Ioana Chicet – Macoveiciuc

Ioana este scriitoare și bloggeriță și cel mai probabil îți este cunoscută sub numele de „Prințesa Urbană”. Aceasta are 20 de ani de experiență în presa scrisă, project management și comunicare online, iar până acum a publicat 32 de cărți pentru adulți și copii. De asemenea, în 2018, Ioana a creat grupul de Facebook „Educație cu blândețe”, care a adunat aproape 200.000 de membri.

9. Petronela Rotar

Petronela Rotar a fost jurnalist timp de 18 ani, la mai multe stații locale ale televiziunilor din România, însă, ceea ce a transformat-o într-un adevărat fenomen a fost lansarea cărții de poezie „O să mă știi de undeva”, care a fost publicată în 2014. Volumul s-a vândut în mii de exemplare, devenind unul dintre puținele bestseller-uri de poezie din România de după Revoluție. Au urmat alte cinci cărți și toate au înregistrat un succes deosebit, transformând-o pe Petronela într-una dintre cele mai bine vândute scriitoare de la noi din țară.

8. Cristina Neagu

Cristina Neagu este căpitanul echipei naționale de handbal a României, încă din 2016, însă, de-a lungul carierei sale, ea a evoluat și la alte trei echipe de handbal: Rulmentul Brașov, CS Oltchim Râmnicu Vâlcea și ŽRK Budućnost Podgorica. În 2010, Cristina Neagu a fost desemnată de către Federația Internațională de Handbal (IHF) drept cea mai bună jucătoare din lume. Iar Acesta a fost doar începutul, pentru că ea a fost numită cea mai bună jucătoare a lumii și în 2015, 2016 și 2018, devenind astfel prima handbalistă din istoria acestui sport care a câștigat de patru ori acest trofeu.

7. Andreea Raicu

Andreea Raicu este una dintre cele mai cunoscute vedete de televiziune din România. A debutat ca model, câștigând câteva dintre cele importante concursuri de modelling, apoi și-a făcut intrarea în televiziune unde s-a consacrat prezentând emisiuni importante de divertisment foarte populare, precum „Big Brother” și „Megastar”.

6. Andreea Marin

Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute jurnaliste și prezentatoare TV din România. Apogeul carierei ale a fost fără doar și poate atins în perioada 1999 – 2007, în care a fost moderatoarea emisiunii „Surprize, surprize”, difuzată postul TVR 1. Acesta a fost și cel mai urmărit spectacol de televiziune din România timp de nouă ani la rând. De asemenea, a fost jurat în emisiunea „Uite cine dansează!”, difuzată de postul de televiziune Pro TV, iar din octombrie 2020 este co-producătoare și realizatoarea emisiunii „Nu există nu se poate!”, difuzată de postul de televiziune TVR 2.

5. Oana Pellea

Oana Pellea nu este doar una dintre cele mai iubite actrițe din România, fiica unuia dintre cei mai iubiți actori români din toate timpurile (Amza Pellea), dar și una dintre româncele care de-a lungul vremii a reușit să-și construiască o carieră impresionantă, cu peste 50 de roluri importante în teatru și 20 în film românesc și internațional.

4. Laura Codruța Kövesi

Laura Codruța Kövesi este un simbol al luptei anticorupție în România și la nivel european. Dar este și un simbol al succesului feminin în lumea justiției din țara noastră. În momentul de față, din septembrie 2019, Laura Kövesi ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European pe o perioadă de 7 ani. 

3. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt două femei pentru care succesul a însemnat salvarea de vieți prin intermediul „Asociației Dăruiește Viață”, unde au strâns peste 45 de milioane de euro în ultimii 10 ani, bani care au fost folosiți pentru multiplele proiecte din sănătate în care s-au implicat.

2. Andreea Esca

 Când vine vorba de televiziune, Andreea Esca conduce detașat orice fel de top al prezentatorilor de știri. De asemenea, cu peste 25 de ani de carieră în spatele pupitrului de știri, ea s-a transformat într-un simbol al profesionalismului și al dezinvolturii, devenind o vedetă absolută și un exemplu pozitiv pe care mulți încearcă să-l urmeze.

1. Simona Halep

Simona este singura jucătoare de tenis din România care a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019. A ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni, ceea ce a pus-o pe locul al 10-lea în clasamentul longevității ca lider al circuitului. În prezent ea se află pe locul 3 mondial. Tot în prezent, nu există un alt sportiv român activ care să fie mai titrat ca Simona Halep.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.