Hot On Kiss

Kiss Kuiz | Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu: „Ne-am ajutat mereu una pe alta”

Ascultă acum noul Kiss Kuiz cu Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, eroinele asociației „Dăruiește Viață”.

În luna martie stăm de vorbă cu unele dintre cele mai de succes femei din România, iar noua ediție de Kiss Kuiz din această serie le este dedicată eroinelor de la Asociația „Dăruiește Viață” – Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu. Dan Fințescu a stat de vorbă cu ele și a aflat cum a pornit întregul lor proiect – „Asociația Dăruiește Viață”, prin care s-au strâns peste 45 de milioane de euro în ultimii 10 ani, bani care au fost folosiți pentru multiplele proiecte din domeniul sănătății.

Noi am pornit de la un caz. Era vorba de un băiat de 17 ani, care a fost diagnosticat cu leucemie, iar mama lui încerca să strângă 150.000 de euro să-l ducă la tratament în străinătate, pentru că în România nu era posibil la acel moment. Iar noi am empatizat cu mama acestui băiat, pentru că situația lor părea abandonată de sistem și de toată lumea. Așa că am început atunci să ducem o bătălie cu statul român. Și nu înțelegeam de ce nu i se finanțează tratamentul din bugetul statului. Noi plătim taxe, ca atunci când avem nevoie de stat, să fie alături de noi.

Am înțeles pe parcursul acelei bătălii că lucrurile sunt complicate și foarte grele pentru familiile aflate în astfel de situații. Dragoș, băiatul pentru care am luptat, nu mai este din păcate printre noi. Dar această luptă ne-a făcut să înțelegem care este situația din România și cât de mare nevoie este de acele investiții în infrastructură”.

De asemenea, încă de la începutul proiectului lor, Carmen și Oana au beneficiat de sprijinul multor persoane, care au contribuit la îndeplinirea visului lor.

Ne-am ajutat mereu una pe alta. Dar sunt foarte mulți oameni care ne-au susținut. Familiile noastre, și în general fiecare om pe care îl cunoaștem. De la fiecare cred că am luat câteceva”, a spus Oana Gheorghiu.

Cred că foarte grele sunt începuturile. Însă uneori, ajungi să ai un bussines nebun și cineva chiar ajunge să creadă în el, mai mult decât crezi tu. Și au fost niște oameni care au fost alături de noi, încă la început, dar și alții care ni s-au alăturat pe parcurs. Și mă gândesc aici la Paula Herlo, la Tudor Chirilă, la Alex Dima, iar apoi ni s-au alăturat foarte mulți oameni care ne-au sprijinit, în momente în care nu credeam suficient în noi. Dar ne-au ajutat să ajungem cumva la urechile tuturor cu proiectele noastre”, a povestit Carmen Uscatu.

În topul „Cele mai de succes femei din România”, realizat de revista ZileșiNopți, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu ocupă locul 3, însă, în inimile multor români, ele ocupă primul loc. Cele două sunt extrem de admirate și respectate, iar proiectele lor merită toată aprecierea. Poate cea mai impresionantă și de impact parte din povestea lor o reprezintă proiectul #NoiFacemUnSpital, care a devenit cea mai mare inițiativă de implicare civică din România, susținută de peste 350.000 de donatori persoane fizice și peste 4.000 de companii – un exemplu că în România lui nu-se-poate, de fapt se poate construi un Spital de copii la standardele Vestice și că acest spital poate fi un reper de calitate, eficiență și costuri pentru orice construcție viitoare din domeniul medical.

Te invităm să asculți întregul podcast cu Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu pe Soundis, sau pe Kiss FM, în secțiunea Kiss KUIZ!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.