Cool Stuff

Mai ceva ca-n filme! Un pinguin urmărit de balene ucigașe a căutat salvarea în barca unor turiști

Un grup de turiști din Antarctica a avut parte de o surpriză de proporții!

Un grup de turiști din Antarctica a avut parte de o surpriză de proporții când un pinguin a sărit direct în barca lor. Acesta avea pe urmele lui mai multe balene ucigașe și după o urmărire ca-n filme, pinguinul și-a dat seama cum își poate salva viața.

Bloggerul de călătorii Matt Karsten și soția sa Anna făceau un tur printre iceberg-urile din Strâmtoarea Gerlache, când au observat balenele îndreptându-se spre ei. Probabil, mamiferele au văzut pinguinul înotând în apropiere și deja se pregăteau pentru o gustare.

Turiștii au pornit imediat camerele de filmat, iar imaginile surprinse te ţin cu sufletul la gură. Pinguinul sare în mod repetat în apa îngheţată cu balenele ucigaşe în jurul lui, până să ajungă la refugiu. Deși la prima încercare a eșuat, pasărea nu s-a lăsat așa ușor. A doua încercare a fost însă una de succes şi totul s-a terminat cu bine.

„A fost o nebunie să vezi asta cu ochii tăi. Era ca şi cum te-ai fi uitat la un episod din National Geographic. Îmi imaginez că pinguinul a fost foarte fericit că a scăpat. Mergeam într-o croazieră printre iceberguri când mai multe orci au început să se joace în apă lângă noi. Au ajuns până la cameră şi au salutat. Brusc au început să îl urmărească pe pinguinul gentoo şi au încercat să îl mănânce”, a povestit Matt Karsten.

După incident, balenele ucigașe au urmărit o vreme barca. „Au renunțat la final, lăsând pinguinul în siguranță împreună cu noii săi prieteni. După ce a călătorit un pic, pinguinul şi-a luat rămas bun şi a sărit în apa îngheţată”, a mai spus bloggerul.

Urmărește aici întreg momentul!

FOTO: Daily Mail

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.