NEWS

O reușită pentru români! Documentarul „Collective” are două nominalizări la Premiile Oscar 2021

„Colectiv”, primul documentar românesc nominalizat la Premiile Oscar.

Luni după-amiază, într-o ceremonie virtuală, prezentată de la Nick Jonas și Priyanka Chopra, Academia Americană de Film a făcut cunoscute nominalizările sale pentru anul 2020. Pentru prima oară în istorie, România a reușit să aibă un documentar nominalizat la Premiile Oscar: „Colectiv”, documentarul lui Alexander Nanau.

Documentarul „Collective” a primit două nominalizări – prima, la categoria „Cel mai bun documentar”, iar a doua la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

Documentarul „Collective" a fost remarcat și de către publicaţia Rolling Stone, care l-a desemnat "Cel mai bun film al anului 2020", iar fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama l-a menționat pe Twitter într-o listă cu filmele sale preferate din anul 2020.

Documentarul urmăreşte întâmplările desfăşurate în România în toamna lui 2015, când a avut loc incendiul de la Clubul Colectiv, dar şi perioada de după. Pelicula se axează în special pe investigaţia Gazetei Sporturilor, cazul Hexi Pharma, dar şi dedesubturi legate de Ministerul Sănătăţii şi modul în care au fost tratate victimele tragediei.

Cu cine va concura „Collective”?

Anul acesta, documentarul „Collective” va concura pentru titlul de „Cel mai bun lungmetraj internațional” cu producții precum „Another Round” din Danemarca, „Better Days” din China,  „The Man Who Sold His Skin” din Tunisia și „Quo Vadis, Aida?” din Bosnia.

De asemenea, la categoria „Cel mai bun documentar”, „Collective” va concura cu „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” și „Time”.

Când va avea loc gala Premiilor Oscar?

Gala de decernare a premiilor Oscar a fost amânată în acest an pentru data de 25 aprilie, din cauza pandemiei de coronavirus care a bulversat industria cinematografică. Evenimentul va fi transmis live, fiind organizat în format fizic şi difuzat din mai multe spaţii.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.