Cool Stuff

Ocazie de neratat! Un sat italian oferă bani oricui decide să locuiască și să lucreze acolo

Ți-ai dorit mereu să te muți în Italia? Acum este momentul perfect! Iată ce trebuie să faci.

Inițiativele de încurajare a repopulării Italiei de Sud aduc vești bune pentru cei care iubesc peninsula. Astfel, dacă ai în plan să te muți în Italia și să-ți deschizi o afacere acolo, acum este momentul!

Administrația din Santo Stefano di Sessanio, un mic sat din Abruzzo, provincia L'Aquila tocmai a lansat o inițiativă foarte interesantă. Aceasta oferă locuințe închiriate la un preț simbolic și o contribuție nerambursabilă pentru noii rezidenți. Proiectul este încă în faza „de explorare”, dar deja le-a atras atenția multora.

Santo Stefano di Sessanio este un orășel de doar 115 locuitori, dintre care 41 au peste 65 de ani și doar 13 sunt sub 20 de ani. Cu toate acestea, în perioada de vară și de Crăciun aceasta întâmpină o mulțime de turiști.

„Acest proiect s-a născut dintr-o nevoie”, explică primarul Fabio Santavicca, aflat la al șaptelea an de mandat. „Suntem un sat mic, dar în comparație cu multe altele, avem un sistem microeconomic destul de pozitiv și în sat există multe pensiuni care oferă de cazare și chiar unele servicii care au fost înființate în ultimii ani. Acest lucru se datorează faptului că de 5-6 ani avem a avut un avânt bun din punct de vedere turistic, dar nu în toate perioadele anului, a declarat acesta pentru idealista.it.

Ce trebuie să faci pentru a fi eligibil?

Scopul proiectului este acela de a da o nouă viață contextului social al satului, chiar și în afara sezonului turistic. De asemenea, acesta vine în sprijinul celor care locuiesc în sat, încurajând dezvoltarea unor noi activități. Cum va face asta?

Administrația vrea să ofere o subvenție lunară nerambursabilă timp de 3 ani până la maximum 8.000 de euro pe an, o casă de închiriat la un preț simbolic și o subvenție nerambursabilă, până la maximum 20.000 de euro pe an pentru a începe o afacere.

Inițiativa se adresează atât cetățenilor italieni, cât și cetățenilor străini (cetățenii UE sau titularii unui permis comunitar de ședere pe termen lung eliberat pe o perioadă nedeterminată) cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Aceștia trebuie să-și transfere reședința la Santo Stefano di Sessanio timp de cel puțin cinci ani și să pună bazele unei noi afaceri în localitate.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.