Kiss Music News

Zeci de hituri, dar niciun Grammy câștigat! Ce artiști nu au fost recompensați pentru succesul lor

Se numără printre cei mai de succes artiști, dar nu au primit niciodată un Premiu Grammy. Vezi despre cine este vorba!

Din 1959, Academia Națională a Artelor și Științelor de Înregistrări premiază an de an cei mai buni muzicieni. Dar asta nu înseamnă că cei care primesc premiile sunt și cei mai în vogă artiști ai momentului.

În acest an, mai mulți artiști printre care The Weeknd, Halsey sau Zayn Malik și-au exprimat nemulțumirile legate de faptul că nici măcar nu au fost nominalizați. Dar, aceștia nu sunt singurii care au fost ocoliți de Grammy. De-a lungul timpului, au existat mulți artiști care au fost recompensați de nenumărate ori pentru talentul lor, însă nu au primit niciodată un Grammy.

Alții au fost și mai ghinioniști! Deși au primit mai multe nominalizări la Grammy, nu au plecat acasă cu niciun trofeu. Iată despre cine este vorba!

Snoop Dogg, 16 nominalizări

Snoop Dogg și-a lansat primul album în 1993 și a pus bazele industriei muzicale de atunci. „Doggystyle” al lui Snoop a debutat pe locul 1 în topul Billboard 200 și în același an, a primit prima sa nominalizare. De atunci, artistul a fost nominalizat de 16 ori la Grammy, în categorii precum „Cea mai bună interpretare rap”, „Cel mai bun album Reggae”, „Cea mai bună colaborare pop” și râvnitul premiu „Albumul anului”.

Katy Perry, 13 nominalizări

După lansarea sa de la începutul anilor 2000, Katy Perry a devenit una dintre cele mai mari vedete pop din lume. Ea și-a lansat primul album în 2001 și în 2008, a primit prima nominalizare la Grammy pentru single-ul „I Kissed A Girl”. De-a lungul carierei sale, Perry a primit peste 100 de premii, inclusiv American Music Awards, Billboard Music Awards, MTV Video Music Awards și chiar a doborât mai multe recorduri din Guinness World. Dar, în ciuda celor 13 nominalizări la Grammy, ea are zero victorii.

Diana Ross, 12 nominalizări

Diana Ross este una dintre cele mai cunoscute artiste din istoria muzicii. Ea și-a început cariera ca solistă a trupei de fete „The Supremes”, care a debutat în anii `60. Zeci de ani mai târziu, ele rămân unul dintre cele mai bine vândute grupuri de fete din lume din toate timpurile. Cariera solo a artistei a fost la fel de impresionantă și, pe parcursul carierei sale, a obținut 12 nominalizări la Grammy la multe categorii importante.

Nicki Minaj, 10 nominalizări

De la debutul său din 2010, Nicki Minaj a devenit unul dintre cele mai mari nume din muzica rap. De-a lungul carierei sale a fost nominalizată la sute de premii, inclusiv la Grammy. Pentru prima dată în 2010, iar de atunci a primit alte 10 nominalizări. Mai mult, artista a susținut câteva spectacole pe scena galei, dar nu a plecat acasă cu niciun premiu.

Sia, 9 nominalizări

Pe lângă faptul că este o artistă de succes, Sia a scris o mulțime de piese pentru alți artiști celebri. Dar ea încă își așteaptă premiul! Paradoxal, printre cei cărora le-a scris muzică se numără Rihanna, Beyonce, Celine Dion și mulți alți câștigători ai premiilor Grammy.

De-a lungul unui deceniu de carieră, ea a primit 9 nominalizări, dar nu a reușit să plece cu niciun trofeu. În schimb, se poate lăuda cu alte aproximativ de 70 de premii, inclusiv ARIA Music Awards, MTV VMA și multe altele.

Blake Shelton, 8 nominalizări

Se pare că locul din juriul The Voice nu i-a adus și un Premiu Grammy lui Blake Shelton. El este unul dintre cei mai populari artiști din muzica country, dar, în ciuda succesului său, nu a câștigat niciodată râvnitul trofeu. Artistul a fost nominalizat la opt premii Grammy din 2010 până în 2019 în diferite categorii. Totuși, a câștigat multe alte premii acordate interpreților de muzică country, cum ar fi Academy of Country Music Awards, American Country Awards, CMT Music Awards și multe altele.

Tupac, 6 nominalizări

Tupac este unul dintre cei mai bine vânduți artiști din istorie. Potrivit, Forbes, în 2011 el a „vândut peste 75 de milioane de discuri în întreaga lume, cea mai mare parte a acestora venind după moartea sa”. El a fost unul dintre primii artiști introduși în Hip-Hop Hall of Fame și a fost primul rapper solo care s-a alăturat Rock and Roll Hall of Fame. El continuă să se afle în topurile „The 100 Greatest Artists of All Time” de la Rolling Stone, dar în ciuda celor șase nominalizări la Grammy, nu a câștigat niciodată un astfel de trofeu.

Queen, 4 nominalizări

De zeci de ani, fanii spun că trupa Queen una dintre cele mai mari din toate timpurile, iar cifrele prezentate de Forbes susțin acest lucru. Deși  au câștigat multe onoruri de-a lungul anilor, in mod surprinzător, Grammy-ul i-a ocolit. Celebra trupa a fost adăugată pe Rock and Roll Hall of Fame, are o stea pe Hollywood Walk of Fame și câteva dintre melodiile lor au fost introduse în Hall of Fame Grammy.

Queen a fost nominalizată la doar patru premii Grammy din 1976 până în 1980 pentru piesele lor „Bohemian Rhapsody” și „Another One Bites The Dust”. Totuși, în 2018, Academia de Înregistrări a onorat formația Queen cu „Premiul pentru întreaga activitate”.

Jimi Hendrix, 1 nominalizare

Jimi Hendrix a fost un artist a cărui muzică a definit sfârșitul anilor `60 și începutul anilor `70. Deși cariera sa a durat doar câțiva ani, artistul a înregistrat sume record din vânzări. Mai mult, în ciuda faptului că a scris nenumărate hituri, Hendrix a primit o singură nominalizare, în 1970.

Hendrix a murit în același an, la doar 27 de ani. Ulterior, el a fost onorat cu un Grammy pentru întreaga activitate, în 1992. Potrivit site-ului oficial, chitara lui Hendrix, un Fender Stratocaster din 1966, a fost unul dintre instrumentele prezentate în cadrul expoziției Grammy Museum 2015 Rare Guitars. Iar șase dintre piesele sale au fost incluse în Grammys Hall of Fame.

Busta Rhymes

Busta Rhymes este încă un rapper ocolit de Academia de Înregistrări, de mai multe ori pe parcursul a zeci de ani. El a câștigat o mulțime de alte premii de la prima sa nominalizare, din 1996, pentru „Woo-Hah !! Got You All In Check (Track)”. Cea mai recentă nominalizare a venit pentru „Look At Me Now”, dar artistul tot nu a plecat acasă cu niciun Grammy.

Celebrul rapper trece prin același lucru și cu Premiie MTV. De-a lungul timpului, a fost nominalizat la 16 VMA MTV, dar încă nu a câștigat niciunul.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.