NEWS

Donează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Renașterea și fii un erou pentru sănătatea femeilor din România

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit, către Fundația Renașterea și susține proiectele pentru Sănătatea Femeii.

Pandemia COVID-19 a redus considerabil fondurile ONG-urilor, așa că acum, acestea au nevoie de ajutorul tău! Direcționează 3,5% din impozitul pe venit, către Fundația Renașterea și susține proiectele pentru Sănătatea Femeii.

Cu 3,5% din impozitul pe venitul tău:

- 2 femei pot beneficia de 1 test Babeș-Papanicolau;
- 1 femeie poate beneficia de 1 mamografie;
- poți contribui la realizarea unei peruci.

Dacă îți dorești să contribui și vrei să ajuți și tu fundația Renașterea, găsești aici declarația 230, prin care poți dona 3,5% din impozitul pe venit.

De asemenea, poți susține activitatea Fundației Renașterea și în alte feluri:

  • donând articole vestimentare, accesorii noi/puțin folosite pentru NEW Life Boutique
  •  înscriindu-vă la Race for the Cure Romania
  • donând păr (codiță de min. 15 cm), în vederea creării de peruci pentru pacientele diagnosticate cu cancer
  •  făcând donații online

Donații și sponsorizări se pot face în contul Fundației Renașterea:
RO32BACX0000000031173310 – Unicredit Țiriac Bank (sucursala Charles de Gaulle)

Care este misiunea Fundației Renașterea?

Misiunea Fundației Renașterea este de a conștientiza populația privind importanţa adoptării unui stil de viață sănătos și de promovare a educației pentru sănătate, de consolidare a responsabilităţii civice în România şi crearea de parteneriate.

Fundaţia RENAŞTEREA pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a fost înfiinţată în anul 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân.

Autorităţile statului român au acordat Fundaţiei Renaşterea, în anul 2008, statutul de organizație de utilitate publică. Proiectele fundației au fost recunoscute atât pe plan național cât și internațional, astfel încât, în 2008, Fundația a fost premiată în cadrul Galei Societăţii Civile, iar în 2010, la Parlamentul European, i-a fost acordată distincţia „Pearl of Wisdom”. În 2014, în urma demersurilor făcute de Fundația Renașterea, Senatul Român a declarat 1 Octombrie – Zi Națională de luptă Împotriva Cancerului de San. Principalele activități ale Fundaţiei în cei peste 15 ani de activitate au fost:

Accesul la mamografii si teste Papanicolau gratuite, un subiect încă sensibil în România

În România, mortalitatea și incidența cancerelor de sân și de col uterin sunt printre cele mai mari din UE. Cu toate acestea, în continuare, multe femei nu ajung să se testeze periodic. Motivele sunt nenumărate: lipsa informării corecte, jena, teama de un diagnostic oncologic, problemele financiare.

Conform datelor Fundației Renașterea, cancerul de sân în România are o rata de supraviețuire de 65%, in timp ce în Belgia, rata de supraviețuire este de peste 85%. Prin campanii de educare și testare periodică, el poate fi depistat în stadii incipiente, ce cresc considerabil șansele de vindecare. La rândul lui, cancerul de col uterin depistat, în stadii precoce poate fi tratat cu success. De asemenea, este singurul tip de cancer ce poate fi prevenit prin vaccinare anti-HPV. În unele țări, vaccinul duce la dispariția acestui tip de cancer.

Din nefericire, în țara noastră, campaniile care susțin sănătatea femeii beneficiază de prea puțin sprijin financiar.

Până pe 25 mai, avem posibilitatea de a alege organizația pe care dorim să o susținem prin cei 3.5% din impozitul pe venit. Cauzele care merită atenția noastră sunt nenumărate și, de multe ori, este greu de ales. Însă diagnosticarea gratuită a cancerelor feminine merită să fie adusă în prim-plan, pentru că poate salva atât de multe vieți, an de an.

Pe renasterea230.ro aflați ce presupune o campanie de screening oncologic și vedeți cum sunt utilizate contribuțiile anuale: la funcționarea Unităților Medicale Mobile și oferirea de teste Babeș-Papanicolau si mamografii gratuite, pentru femeile din categorii defavorizate și cele din sate și orașe mici, la crearea de peruci din păr natural și suport oferit pacientelor oncologice.

Pentru a susține acțiunile de screening pentru cancerele feminine, anul acesta puteți alege să direcționați cei 3,5% din impozitul pe venit online, către Fundația Renașterea, pe renasterea230.ro.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.