NEWS

Blestemul „Harry Potter”. Până acum au murit nouă actori din celebra franciză

Fanii își iau adio de la tot mai mulți actori din „Harry Potter”.

Încă din 2001, celebra franciză „Harry Potter” a adunat milioane de fani în întreaga lume. Totuși, de-a lungul timpului, aceștia au fost nevoiți să se despartă de unele dintre personajele lor preferate. Mulți dintre actorii care au jucat în „Harry Potter” s-au stins din viață în ultimii ani, iar astăzi ne aducem aminte de ei și de rolurile în care s-au remarcat.

Helen McCrory

Îndrăgita actriță a murit pe 16 aprilie 2021, la 52 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul. Helen McCrory a intrat pentru prima dată în pielea lui Bellatrix Lestrange în 2007, în „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”. După ce a rămas însărcinată s-a retras, fiind înlocuită de Helena Bonham Carter. Ulterior, aceasta a revenit în „Half-Blood Prince” pentru a o juca pe sora lui Bellatrix, Narcissa Malfoy.

Paul Ritter

Actorul a trecut şi el în nefiinţă anul acesta, după o luptă dusă în secret cu o tumoare pe creier. Ritter a murit pe 5 aprilie, fiind cunoscut de fanii Harry Potter pentru interpretarea lui Eldred Worple, în „Harry Potter and the Hald-Blood Prince” din 2009. Actorul avea 54 de ani.

Rob Knox

Rob Knox, cunoscut pentru rolul lui Marcus Belby din acelaşi „Half-Blood Prince”, s-a stins din viaţă la doar 18 ani, în urma unui accident șocant. Acesta fost înjunghiat la ieşirea dintr-un club londonez, după ce s-a implicat într-o altercaţie violentă pentru a-şi apăra fratele. Tânărul a murit la doar câteva zile după ce încheiase filmările pentru „Harry Potter”.

Dave Legeno

Dave a plecat dintre noi la vârsta de 50 de ani, în 2014, în urma unui accident de hiking în Death Valley, California. Trupul lui a fost găsit într-o zonă izolată de către alţi doi hikeri. El l-a interpretat pe Fenrir Greyback în filmul „Harry Potter: Half-Blood Prince”.

Alan Rickman

Celebrul Severus Snape, jucat de Alan Rickman, a devenit extrem de apreciat de fani de-a lungul timpului. La patru ani de la încheierea filmărilor acesta a fost diagnosticat cu cancer pancreatic și a murit pe 14 ianuarie 2016, cu puţin timp înainte de a împlini 70 de ani.

Verne Troyer

Goblinul din primul film „Harry Potter” a fost jucat de un actor care se confrunta de mulţi ani cu alcoolismul şi depresia. În 2018, la 49 de ani, a fost internat în stare gravă din cauza consumului de alcool și mai târziu în același an, a decedat.

John Hurt

Jon Hurt a intrat în pielea lui Mr. Ollivander în primul film din serie, și ne-am mai întâlnit cu el în 2010 şi 2011, în „Harry Potter and the Deathly Hollows: Part 1 & Part 2”. La patru ani după ce a încheiat filmările, asemenea lui Alan Rickman, a fost diagnosticat cu cancer pancreatic. Actorul a murit doi ani mai târziu, pe 25 ianuarie 2017, la doar trei zile după ce a împlinit 77 de ani.

Richard Griffiths

Richard Griffiths l-a jucat pe unchiul lui Harry, Vernon Dursley, în cinci dintre filmele francizei. În 2013, însă, s-a stins din viaţă după o serie de complicaţii suferite în urma unei operaţii pe inimă.

Richard Harris

Interpretul unuia dintre cele mai îndrăgite personaje din serie, Albus Dumbledore, a plecat şi el dintre noi. El a jucat personajul în primele două producţii, dar nu a mai putut reveni după ce a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer al sistemului limfatic. A murit din această cauză la 72 de ani, pe 25 octombrie 2002.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.