Kiss Music News

Câștigătorii galei Brit Awards 2021. Cine a plecat acasă cu cele mai multe trofee?

Gala Brit Awards de anul acesta a fost extrem de așteptată de artiștii din industria muzicală.

Chiar dacă încă ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, evenimentele au reînceput să prindă contur, iar gala Brit Awards de anul acesta a fost extrem de așteptată de artiștii din industria muzicală. Evenimentul a avut loc pe Arena O2 din Londra, iar printre marii câștigători ai serii s-au numărat Dua Lipa, Billie Eilish, Taylor Swift și Harry Styles. Însă, gala a fost marcată și de câteva momente muzicale inedite, semnate de Coldplay, The Weeknd și Elton John.

Marea câștigătoare a serii a fost Dua Lipa, care a primit două trofee pentru „Cea mai bună artistă britanică”, dar și pentru „Cel mai bun album britanic”. Aflată pe scenă, pentru a-și ridica trofeele, Dua Lipa a ținut să le mulțumească tuturor celor care au susținut-o. De asemenea, cântăreața i-a dedicat unul dintre trofee asistentei medicale Dame Elizabeth Anionwu, care a fost extrem de vehementă anul acesta, în legătură cu discriminarea rasială care există în sistemul medical, mai ales pe timp de pandemie.

Dua Lipa i-a încurajat pe toți cei care se află în prima linie, în lupta cu coronavirusul, și i-a rugat pe cei din public să îi aplaude pe oamenii care lucrează în sistemul medical: „Haideți să îi aplaudăm cum trebuie și să îi transmitem lui Boris un mesaj: că vrem ca toți angajații să fie plătiți corect pentru munca depusă”.

De asemenea, artista a făcut un adevărat show pe scena de la Brit Awards 2021, unde a interpretat o parte din hiturile incluse pe albumul „Future Nostalgia”.

Marea Britanie este locul în care s-au născut cele mai tari trupe de fete, de la Spice Girls, la Girls Aloud.  Însă,  niciunul dintre aceste grupuri muzicale de fete nu a câștigat premiul pentru Cea mai bună trupă britanică.  Însă aseară, la Brit Awards 2021, Little Mix a scris istorie, fiind prima trupă de fete care câștigă acest trofeu. De asemenea, cele trei artiste i-au transmis mulțumiri lui Jesy Nelson, fosta lor colegă de trupă.

Acest trofeu nu e doar pentru noi. E pentru Spice Girls, Sugababes, All Saints, Girl Aloud – pentru toate trupele incredibile de fete”, au spus artistele.

Chiar dacă nu a primit nicio nominalizare la Premiile Grammy, The Weeknd a fost în sfârșit recompensat pentru albumul „After Hours”, primind trofeul pentru „Cel mai bun artist internațional”, chiar din partea lui Michelle Obama. Fără costumul roșu și fără Ariana Grande, artistul a interpretat live piesa „Save Your Tears”, pentru gala Brit Awards 2021, iar momentul a fost extrem de apreciat.

Te invităm să descoperi mai jos lista întreagă a câștigătorilor Brit Awards 2021

  • Cel mai bun cântec britanic – „Watermelon Sugar” – Harry Styles
  • Cel mai bun artist internațional – The Weeknd
  • Cel mai bun album britanic – „Future Nostalgia” – Dua Lipa
  • Cea mai bună trupă britanic – Little Mix
  • Cel mai bun artist britanic – J Hus
  • Cea mai bună artistă britanică – Dua Lipa
  • Cel mai bun debut – Arlo Parks
  • Cea mai bună artistă internațională – Billie Eilish
  • Cea mai bună trupă internațională – Haim
  • Global Icon Award – Taylor Swift

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.