Cool Stuff

Pregătește-te de vacanță! Iată cele mai spectaculoase plaje din România

Dacă vrei să te bucuri de vară, dar să păstrezi distanța, iată câteva destinații pe care nu trebuie să le ratezi.

Deși anul trecut nu ne-am putut bucura cu adevărat de sezonul estival, vara aceasta suntem gata de distracție! Dacă ai în plan să alegi o vacanță în țară, litoralul românesc are cu siguranță o mulțime de oferte și locuri pe care merită să le vizitezi.

Mamaia și Vama Veche sunt tot acolo și te așteapă să petreci până la răsărit. Dar dacă totuși preferi să păstrezi distanța, iată câteva locuri superbe unde te poți retrage, departe de aglomerație.

Plaja sălbatică de la Perișor

FOTO: excursiipeape.ro

Situată la confluența Dunării cu Marea Neagră, plaja Perișor este locul perfect în care te poți refugia, mai ales că este un loc mai puțin cunoscut de turiști.  Aici vei găsi cu adevărat o plajă sălbatică, cu apă cristalină, cai și tot felul de păsări.

Plaja se află între două zone strict protejate din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Sacalin-Zătoane, respectiv Periteaşca-Leahova, iar accesul se face numai pe apă. În împrejurimi, mai poti vizita și lacurile Chiril, Isac, Uzlina și Gura Filatului.

Plaja Periboina

FOTO: mangalianews.ro

Plaja Periboina se află la doar 30 de kilometri de Constanța și oferă un peisaj aparte. Aici, apele lacului Sinoe se contopesc cu marea, iar stuful, păsările și micile vieţuitoare îți vor tăia răsuflarea.

Din fericire, se găsește și o mică așezare pescărească. Dacă ai chef să te aventurezi, poți face un traseu sălbatic care te va purta de la Plaja Vadu, prin Rezervația Naturală a Biosferei Delta Dunării Grindu Chirtuc până la plaja Periboina.

Lacul Razim și localitatea Sarichioi

FOTO: ideipentruvacanta.ro

Sistemul lagunar Razim-Sinoe este format din mai multe lacuri precum Razim, Goloviţa, Zmeica sau Sinoe.  În urmă cu mii de ani, aici a fost un golf al Mării Negre, dar înnisipările l-au transformat într-un lac, care acum este cel mai mare din România.

De asemenea, în satul Sarichioi există cea mai mare comunitate de ruși lipoveni din țară, așa că pregătește-te să faci cunoștință și cu alte culturi. Localnicii încă păstrează tradițiile străvechi, iar dansurile și cântecele au un farmec aparte.

 

Plaja Tuzla

FOTO: alohotels.ro

Plaja Tuzla are probabil una dinte cele mai frumoase ape de pe litoral, de un turcoaz care te va cuceri instant. Aceasta se află imediat după stațiunea Eforie Sud, și este destinația perfectă o vacanță liniștită.

Acesta este un loc încă nu foarte atins de oameni, cu apă curată, vegetaţie, stânci şi barăci de pescari unde oaspeţii sunt primiţi cu preparate specifice. Iar încă un plus pentru plaja de la Tuzla este că te poți caza chiar pe plajă, în corturi.

Gura Portiței

FOTO: skypixel.com

Gura Portitei este un loc sălbatic, locuit de lipoveni, situat pe o fâșie îngustă de nisip, între Marea Neagră și Lacul Golovița, din Delta Dunării. Inițial sat pescăresc și cherhana, localitatea este cunoscută și astăzi ca una dintre cele mai destinații turistice de pe litoralul românesc.

Plajele Corbu și Vadu

FOTO: romaniajournal.ro

Plajele de la Corbu și Vadu sunt deja celebre datorită aspectului lor sălbatic. Corbu a devenit mult mai cunoscută după ce a fost inclusă de o publicație în topul celor mai frumoase plaje din lume. Iar, între timp, aici și-au făcut loc și câteva restaurante, baruri și taverne.

Spre deosebire de plaja Corbu, la Vadu încă nu s-a construit încă, iar fauna și flora pot fi admirate în liniște. Totuși, cele mai apropiate locuri de cazare se găsesc la Corbu, la 9 kilometri distanță.

FOTO: lataifas.ro

De asemenea, în zonă, se mai poate vizita și Lacul de cretă, cunoscut și sub denumirea de Fântânița, situat la ieșirea din Murfatlar. Lacul de pe fundul carierei îți va dezvălui o zonă plină de viețuitoare, iar peisajul te va lăsa fără cuvinte.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.