Cool Stuff

Imagini de colecție cu Andreea Esca. Cum arăta vedeta la 19 ani, când a debutat în televiziune!

Andree Esca a debutat în televiziune la 19 ani și are o cariera de peste 25 de ani.

Andreea Esca este poate cel mai cunoscut om de televiziune din România. De mai bine de 25 de ani, vedeta intră în fiecare seară în casele noastre și ne prezintă cele mai importante știri ale zilei.

Puțini știu însă că aceasta a debutat pe când avea 19 ani, tot ca prezentator al unui jurnal de știri. În urmă cu aproape 30 de ani, Andreea Esca s-a angajat la Soti TV, primul post de televiziune independendent din România.

Ea prezenta atunci un buletin de ştiri alături de Răzvan Dumitrescu, Adrian Munteanu şi Laura Spiru. De asemenea, la acea vreme, Andreea Esca nu avea tunsoarea care a devenit deja emblematică, era brunetă, avea părul lung și ondulat.

Ce salariu are Andreea Esca?

Deși acum s-a creat un adevărat mister în jurul salariului său, în urmă cu ceva timp, directorul de marketing Soti TV, Virgil Popescu, a dezvăluit și ce salariu avea Andreea Esca în 1992. Este vorba de 150 de dolari pe lună.

„Toţi patru fuseseră la interviu în acea zi şi au fost selectaţi să prezinte împreună jurnalul de seară. La interviu se prezentaseră aproximativ 100 de candidaţi”, a declarat Virgil Popescu în urmă cu câțiva ani.

Mai mult, înainte de a deveni imaginea postului PRO TV, prezentatoarea a plecat în SUA pentru a învăța televiziune de la cei mai buni. Pentru scurt timp, ea a făcut parte din redacția postului CNN, alături de alți studenți din întreaga lume.

„Și înainte să plec mă contactase cineva de la Canal 31, Pro Tv-ul de acum. Era atunci un canal de sport. Îmi spuneau că o să aibă un jurnal gen EuroNews și noi o să punem vocea pe texte. Nu eram foarte sigură dacă vreau să mă duc, pentru că nu era nimic clar”, povestește Andreea Esca în cartea autobiografică „Ce-am făcut când am tăcut”. „Era iarna lui 1994. Fiecare din grupul de 10 jurnaliști venea din diverse colțuri ale lumii după ce câștigaserăm burse de perfecționare în media. Toți eram avizi să mâncăm televiziune pe pâine, acasă la mama știrilor”, a povestit aceasta pe blogul său.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.