Kiss Music News

Italienii de la Eurovision, acuzați că au plagiat piesa cu care au câștigat concursul

Trupa Måneskin, acuzată că ar fi copiat piesa de la Eurovision!

După succesul răsunător de la Eurovision, trupa Måneskin a fost în centrul atenției, atât în presa internațională, cât și pe platformele de streaming, unde a ocupat primele poziții timp de mai multe săptămâni la rând. Însă acum, formația revine în atenția publicului, fiind acuzată că ar fi plagiat melodia „You want it, you’ve got it", a trupei The Vendettas.

Între piesa „Zitti E Buoni” și cea a formației The Vendattas există similitudini, însă, cei de la Måneskin au declarat că nu știau acest cântec, care a fost lansat în 1994.

Joris Lissens, membru al grupului olandez The Vendettas, a dezvăluit pe 5 iunie, la postul RTL că melodia „Zitti E Buoni", cântecul câştigător la Eurovision 2021, este un plagiat după o piesă de-a sa.

La rândul ei, Victoria De Angelis, basista trupei Måneskin, a vorbit deschis despre asemănările dintre cele două piese, declarând: „Sincer, nu cunoşteam acest cântec. Poate există asemănări, dar este doar un riff de rock bun, foarte simplu. Dacă ascultaţi cântecul integral, puteţi auzi că este total diferit de al nostru. Nu am copiat pe nimeni. Am scris cântecul noastru acum cinci ani, când am început să cântăm împreună. Nici nu cunoaşteam această formaţie!". 

Trupa Måneskin este formată din vocalistul Damiano David, basista Victoria De Angelis, chitaristul Thomas Raggi și toboșarul Ethan Torchio. Cei patru tineri s-au cunoscut în perioada liceului, însă au început să facă muzică împreună în 2016, grupul căpătând experiență inițial pe străzile din Roma, unde obișnuiau să cânte pentru localnici și turiști.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.