Cool Stuff

Decizie controversată la Disney. Noua Albă ca Zăpada va fi jucată de o actriță metisă

Rachel Zegler o va interpreta pe Albă ca Zăpada în „Snow White and the Seven Dwarfs”.

Albă ca Zăpada revine pe marile ecrane și stârnește noi controverse. Disney a anunţat că tânăra actriţă metisă Rachel Zegler va intra în pielea prințesei în versiunea live-action a celebrului desen animat.

Cu o mamă columbiană şi un tată polonez, Rachel Zegler, devine ușor, ușor noua senzație de la Hollywood. În vârstă de 20 de ani, ea a fost deja selectată pentru a juca și rolul Mariei în „West Side Story”, al lui Steven Spielberg, film așteptat în luna decembrie a acestui an.

Se pare că echipa de producție a fost foarte impresionată de vocea tinerei, care s-a remarcat deja în numeroase musicaluri din New Jersey, oraşul ei natal.

Dar abilitățile vocale nu sunt singurele care o recomandă pentru rolul de prințesă Disney, a explicat regizorul Marc Webb. „Puterea, inteligenţa şi optimismul său vor deveni o parte integrantă a acestei redescoperiri a bucuriei clasicului basm Disney”, a mai adăugat acesta.

Producţia filmului va începe în 2022, a mai precizat Disney. „Snow White and the Seven Dwarfs” („Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”) este o adaptare a unei poveștii fraților Grimm, care au publicat prima versiune în 1812.

În plus, alegerea unei actriţe metise pentru a o interpreta pe Albă ca Zăpada este un nou semn de deschidere din partea studioului, care s-a confruntat recent cu o serie de acuzații. La începutul anului 2021, platforma de streaming Disney a blocat accesul copiilor sub 7 ani la vizionarea unor filme clasice de animaţie, precum „Pisicile aristocrate”, „Dumbo” sau „Peter Pan”, din cauza unor scene considerate a conţine stereotipuri ori prejudecăţi rasiale.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.