Kiss Music News

Opt ani de când Martin Garrix a lansat hitul „Animals”. Cum a schimbat olandezul industria EDM!

Pare greu de crezut, dar a fost o vreme când Martin Garrix nu era un superstar la nivel global.

Pare greu de crezut, dar a fost o vreme când Martin Garrix nu era un superstar la nivel global. Această situație s-a schimbat în momentul în care a lansat unul dintre cele mai mari succese din muzica electronică. Se întâmpla în urmă cu 8 ani, când de niciunde apărea single-ul „Animals”.

A fost un moment de schimbare de sound în producția dance, „Animals” fiind o piesă care a dominat cultura de festival.

În 2013, Garrix era un necunoscut, abia termina studiile în cadrul Herman Brood Academy în Utrecht, și semna primul contract cu label-ul Spinnin’ Records. Piesa a atras imediat atenția pentru că propunea un sound cu totul diferit. În momentul în care a fost lansat teaser-ul oficial, toată lumea a crezut că e vorba de o piesă nouă de la Hardwell, alții au mizat pe GTA și Bassjackers.

Când a fost lansat single-ul oficial toată lumea a fost surprinsă când a descoperit că e vorba de un necunoscut… 8 ani mai târziu, piesa “Animals” are 289 de milioane de ascultări pe Spotify, 1.5 miliarde de vizualizări pe YouTube, aducându-i lui Garrix statutul de cel mai bine vândut artist debutant în UK Singles Chart, aceasta fiind una dintre puținele producții care a rămas în Top 100 Big Room (Beatport) și după opt ani de la lansare.

 

A fost anul în care Martin Garrix a marcat un record absolut, a fost cel mai tânăr producător din lume care a ajuns direct pe locul 1 în clasamentul vânzărilor pe platforma Beatport.

Așa a început povestea unuia dintre cei mai talentați artiști EDM, cu un loc 40 în Top 100 DJ Mag în 2013. Opt ani mai târziu, olandezul se află în top 3 cei mai bine cotați DJ ai lumii, este unul dintre cei mai așteptați headlineri de festival la show-urile se țin cu casa închisă și vestea cea mai bună e că a fost confirmat în primul val de artiști care vor ajunge pe Cluj Arena la festivalul UNTOLD 2021, în perioada 9-12 septembrie.

Chiar și la doi ani de la ediția aniversară UNTOLD 2019, set-ul lui Garrix rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri de la Mainstage.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.