Kiss Music News

S-au inversat rolurile. Dua Lipa, dată în judecată de paparazzi!

Dua Lipa, dată în judecată după ce a publicat pe Instagram o fotografie cu ea realizată de paparazzi.

Vedetele din toată lumea sunt în conflict cu paparazzi, iar unele dintre acestea chiar au dat în judecată publicațiile respective pentru hărțuire. Dar iată că s-au inversat rolurile! Acum, Dua Lipa este cea care i-a supărat pe paparazzi, după ce a postat pe Instagram o fotografie cu ea.

Dua Lipa a fost dată în judecată după ce a postat pe contul personal de Instagram o fotografie cu ea, făcută de paparazzi. Potrivit Integral Images, artista ar fi profitat de pe urma fotografiei, având în vedere că pagina ei de Instagram este folosită drept unealtă de marketing pentru muzica ei, scrie BBC.

Potrivit documentelor depuse la o curte de justiţie americană, este vorba despre o fotografie realizată în februarie 2019. La acea vreme, vedeta a fost surprinsă într-un aeroport, aşteptând la coadă, apoi a publicat imaginea pe reţeaua de socializate „fără permisiune sau autorizaţie”.

Compania cere acum despăgubiri în valoare de 150.000 de dolari şi mai mult, este solicitat un proces cu juriu. De asemenea,  solicită şi emiterea unui ordin care să o împiedice pe cântăreață să mai comită acte de încălcare a drepturilor de autor, dar și să achite cheltuielile de judecată.

Bineînțeles, postarea a fost ștearsă între timp. Integral Images a aplicat pentru drepturile de autor asupra imaginii, iar cererea a fost aprobată pe 20 februarie 2021, potrivit documentelor de la US Copyright Office. Compania a susţinut că Dua Lipa a publicat „cu bună ştiinţă” fotografia pe reţelele de socializare fără permisiune şi a menţinut-o pentru a face bani, contul său fiind monetizat.

Dua Lipa nu este primul star dat în judecată pentru că a folosit imagini realizate de paparazzi pe social media. Gigi Hadid, Liam Hemsworth şi Khloe Kardashian s-au confruntat cu astfel de cazuri, iar în 2019 Ariana Grande şi Justin Bieber au ajuns la un acord cu fotograful Robert Barbera.

De asemenea, în acelaşi an, Jennifer Lopez a fost acţionată în judecată de Splashy News and Picture Agency pentru că a postat o fotografie cu ea şi Alex Rodriguez pe Instagram. Compania a renunţat apoi la reclamaţie cu acordare de daune.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.