Cool Stuff

David Popovici, noua revelație din înotul românesc. La doar 16 ani este triplu recordman

Cine este David Popovici, noua revelație din înotul românesc?

România a dat întotdeauna sportivi de valoare și continuă tradiția. Printre noile revelații se numără și înotătorul David Popovici, care la doar 16 ani care are o mulțime de reușite cu care se poate lăuda.

Până acum, adolescentul are deja trei recorduri la juniori la 100 de metri şi 200 de metri liber şi patru medalii trei de aur şi una de argint, obţinute la Campionatele Europene de la Roma. „Sunt doar un băiat care înoată repede”, spune cu modestie tânărul al cărui nume e deja cunoscut în competiţii.

De asemenea, el a reuşit să stabilească cel mai bun timp din lume în proba de 100 de metri în 2021, potrivit Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern. „Mi-am îndeplinit obiectivul, am depăşit ceea ce mi-am dorit pentru acest concurs şi am câştigat extrem de multă experienţă“, a declarat acesta, la întoarcerea în ţară acesta.

Iar dacă vi se pare cunoscut, tot el este cel care apare într-o reclamă de pe TV la uleiul de peşte.

Deși are doar 16 ani, David se poate lăuda cu o mulțime de competiții câștigate și urmează să își urce cariera la următorul nivel. Înotătorul va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Tânărul a devenit un mare candidat la titlul olimpic în proba de 100 de metri liber. Potrivit clasamentelor, cu timpul realizat săptămâna trecută la Roma, românul ar fi fost campion olimpic la Rio.

David Popovici nu și-a dorit dintotdeaună să devină înotător

Cu toate că este noua minune a sportului românesc și are o ascensiune uimitoare, el nu a plănuit să devină înotător. David Popovici a început înotul la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-şi corecta mici deformații ale coloanei vertebrale.

Apoi, lucrurile au venit natural și cu multă muncă, la 10 ani, el a cucerit primul său titlu naţional la înot, intrând în lotul antrenat de Adrian Rădulescu. După o serie de noi recorduri naţionale stabilite la categoria sa de vârstă, în 2019, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku a cucerit medalia de aur la 100 m liber, cu record naţional la categoriile de vârstă de 15, 16, 17 şi 18 ani şi două de argint, la 50 şi 200 m liber.

FOTO: OK! Magazine

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.