Hot On Kiss

Andrei Zincă, Radu Iacoban și Magda Catone vin vineri dimineața la Kiss FM

Regizorul Andrei Zincă și actorii Radu Iacoban și Magda Catone vin vineri dimineață la Kiss FM.

Regizorul Andrei Zincă și actorii Radu Iacoban și Magda Catone vin vineri dimineață la Kiss FM, să ne povestească mai multe despre filmul „Și atunci, ce e libertatea”, care va avea premiera pe 16 iulie în cinematografele românești.

„ȘI ATUNCI, CE E LIBERTATEA?” e regizat de Andrei Zincă și se bazează pe evenimente petrecute în realitate: o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa-numita "Siberia românească". 

Pelicula tocmai a primit Premiul Publicului pentru film străin la Festivalul Internațional de la Sedona (Arizona, SUA). Laurii se adaugă Premiului Publicului pentru film românesc la TIFF 2020 și Premiul Publicului la Festivalul Filmului Sud-Est European de la Los Angeles, fiind proiectat cu succes la Muzeul Filmului din Munchen și urmând a fi proiectat la Haga.

Andrei Zinca a studiat imagine de film și TV la ITAC I.L. Caragiale, și regie și producție de film la Universitatea din California de Sud (USC) din Los Angeles. Înainte de a părăsi România în 1982, a contribuit ca Operator de Cameră la 8 filme de lung metraj. Debutul său ca regizor / producător a avut loc în 1987, cu „Rosa de America", o mini-serie TV de 6 ore, filmată în Peru. În 1988, Zinca s-a mutat în S.U.A., unde s-a impus ca director / producător de frunte în limba spaniolă, pentru piețele TV din SUA și America Latină, realizând peste 1500 de ore de televiziune, și fiind recunoscut ca un regizor care la mijlocul anilor '90 a inovat stilul de filmare al telenovelelor.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.