NEWS

Înotătorii români David Popovici şi Robert Glinţă s-au calificat în semifinalele de la Jocurile Olimpice 2020

Înotătorii români David Popovici şi Robert Glinţă s-au calificat în semifinalele la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Înotătorii români David Popovici şi Robert Glinţă s-au calificat, duminică, în semifinalele probelor de 200 m liber, respectiv 100 m spate, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Robert Glință a obținut cu mari emoții calificarea în finală, având un avans de doar o sutime de secundă în fața primilor doi de sub linie, japonezul Irie Ryosuke și americanul Joseph Armstong. Robert Glință va lupta pentru o medalie marți dimineață, în jurul orei României 05:00.

La 100 m spate, campionul european en titre Robert Glinţă, primul înotător român care a obținut acest titlu, s-a calificat în semifinale cu al 12-lea timp, 53 sec 67/100, după ce s-a clasat pe patru în a şasea serie.

La 16 ani, David Popovici, care s-a întors recent cu trei medalii de aur de la campionatele europene de juniori, s-a calificat la Jocurile Olimpice în semifinalele probei de 200 m liber cu al patrulea timp, 1 min 45 sec 32/100, după ce a câştigat a doua serie. El va lupta pe 26 iulie pentru calificarea în finală (27 iulie).

Semifinalele vor avea loc pe 26 iulie, iar finala pe 27 iulie.

A fost o zi cu foarte multe emoții, o zi în care doi dintre băieții care au participat astăzi în calificări, din cei trei, Popovici și Glința au reușit să se califice mai departe în semifinală, emoțiile vor continua. Mâine dimineață la noi sau în timpul nopții în România ei vor încerca să treacă mai departe și să se califice fiecare în finala probei, după care mai discutăm, e prea devreme să discutăm de medalii având în vedere concurența și performanțele tuturor sportivilor care înoată aici, la Tokyo. Deja se bat recorduri mondiale, olimpice, încă din calificări”, a declarat Camelia Potec, președinta Federației române de Natație. „Sperăm ca mâine dimineață, când toată România se trezește, să venim cu vești bune că urmează și finale”, a adăugat ea. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.