NEWS

România a obținut prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prin Ancuța Bodnar și Simona Radiș, la dublu vâsle feminin

România a câștigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

România a câștigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș. Cele două românce au făcut o cursă extraordinară, devansându-și cu mult celelalte cinci adversare și stabilind în final și un nou record olimpic.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au făcut cursa de 2.000 de metri în 6 minute 41 de secunde și 3 sutimi, scoțând cel mai bun timp în această probă la o olimpiadă. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

FOTO: GSP

Imnul României a răsunat pentru prima dată în Japonia, miercuri dimineață, la Sea Forest Waterway. Aceasta este prima medalie de aur pe care România o obține la această ediție a jocurilor olimpice, însă este a doua medalie a lotului românesc, după argintul de la spadă câștigat de Ana Maria Popescu.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, ambele dedaliate cu argint la Campionatele Mondiale din 2019 și duble campioane europene (2020 și 2021), au părut să fie fără rivale la Jocurile Olimpice. Ambele au 22 de ani și au în față o carieră sportivă ce se anunță strălucită.

Ultima dată când România obținuse o medalie olimpică de aur la dublu vâsle a fost în 1984.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.