Kiss Music News

Tu știi de la ce vine numele trupei B.U.G. Mafia? Află și alte secrete despre ei!

Pe 14 august, ne dăm întâlnire cu B.U.G. Mafia la KIMARO, cel mai mare festival al muzicii românești!

Cu peste 10 albume lansate, mii de copii vândute, 22 de ani pe piața muzicală românească & counting și o mulțime de fani devotați, B.U.G. Mafia e cea mai longevivă și iubită trupă de rap românească. Chiar și ultima piesă, „8 zile din 7”, a strâns peste 20 de milioane de vizualizări, dovadă că băieții încă „fac versuri, nu rime” și încă au ceva de spus. Iar pe 14 august, ne dăm întâlnire cu ei la KIMARO, cel mai mare festival al muzicii românești! Însă până atunci, te invităm să descoperi câteva lucruri interesante despre istoria trupei B.U.G. Mafia!

1. Prima formulă a trupei a luat naștere la sfârșitul anului 1993, se numea Black Underground și era formată din Caddy și Tataee. Uzzi s-a alăturat în 1995. 

Ne-am cunoscut pe rând. Iniţial m-am întâlnit eu cu Caddilac, pe stradă. Purtam o şapcă cu Cypress Hill cusută, de un prieten, de mână (râde). Am intrat în vorbă, am schimbat nişte muzică. La câteva săptămâni după prima noastră întâlnire ne-am spus: „Hai, poate facem ceva împreună“. Iar cu Uzzi ne-am întâlnit la un an şi ceva după. Căutam mai mulţi artişti, voiam să creăm un soi de grupare şi să începem să înregistrăm primul nostru album. La alte câteva luni a venit şi concluzia că trebuie să cântăm toţi trei în această formulă finală a trupei”, a povestit Tata Vlad, într-un interviu pentru Adevărul.

2. Toți trei băieții au avut nume diferite de scenă la început: Tataee era Doom și a devenit apoi Mr. Juice, Caddy era Klax 187, iar Uzzi - Drama.

3. Deși cântă același gen muzical, B.U.G. Mafia spun că între ei și Paraziții concurența a fost deschisă și că a existat întotdeauna un respect reciproc. 

4. De la ce vine numele trupei B.U.G. Mafia? Este un acronim de la Black UnderGround.

„Atunci când am ajuns la formula completă cu trei oameni am decis să ne schimbăm stilul şi să cântăm în română, pentru că nu ne înţelegea nimeni în engleză. Nu mai mergea nici numele Black Undergound, aşa că ne-am gândit să-i adăugăm ceva. Mergeam într-o zi pe la Universitate şi aşa ne-a venit ideea: „Mafia“. Ne-a plăcut foarte mult, ni s-a părut că se potriveşte foarte mult cu muzica pe care voiam să o facem. Era un cuvânt foarte cunoscut oriunde, apoi am hotărât să prescurtăm Black Underground în „B.U.G.“. Am avut multe probleme cu „B.U.G.-ul“ ăsta, au existat câteva discuţii de a renunţa la el, dar nu am făcut-o. A fost ceva special, multă lume se întreba ce înseamnă, a ajutat un pic”, a povestit Tata Vlad.

 

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.