Cool Stuff

Cinci vedete care au ajuns să aibă succes din întâmplare. Cum a dat norocul peste ei?

Nimeni nu cunoaște mai bine puterea norocului decât actorii

Nimeni nu cunoaște mai bine puterea norocului decât actorii. Munca te aduce întotdeauna mai aproape de ceea ce îți dorești, dar cu puțin noroc, mai sari niște etape. Iar la Hollywood, asta poate face diferența între o carieră de succes și una trecătoare!

În showbiz, șansele de a ieși în evidență dintre toți ceilalți sunt aproape nule. Spune-i întâmplare, coincidență sau chiar soartă, dar unele vedete au avut norocul să fie la locul potrivit, în momentul potrivit. Iată câteva dintre acestea.

Keira Knightley

Cu ambii părinți celebri, Kira Knightley părea că nu ar avea nevoie de noroc pentru a ajunge cunoscută. Ea a fost dintotdeauna în lumina reflectoarelor, dar punctul ei de cotitură a fost apariția în blockbusterul din 1999, „Star Wars Episode 1: The Phantom Menace”. Și toate acestea, datorită asemănării sale fizice, neobișnuite, cu Natalie Portman, care joacă rolul prințesei Amidala în film.

Nu-ți amintești secvența? Nu-ți face griji. Asta a fost și ideea! Potrivit scenariului, personajul ei Sabe, a fost creat să servească drept clonă pentru prințesa Amidala. Mai mult, chiar și dialogul acesteia a fost dublat de Natalie Portman în film.

De aici a mai fost doar un pas până la a obține roluri mai importante în „Bend It Like Beckham”, „Atonement” sau în seria „Pirates of the Caribbean”.

Bruce Willis

Dacă l-ai fi întrebat pe tânărul Bruce Willis dacă intenționează să devină actor, probabil te-ar fi crezut nebun. Acest lucru părea imposibil pentru cel care a devenit cunoscut datorită rolului lui John McClane din seria „Die Hard”, din cauza unor probleme de vorbire de care suferea de la vârsta de 9 ani.

Cu toate acestea, norocul i-a surâs, la vârsta de 17 ani, când a fost distribuit într-o producție de la liceu „A Connecticut Yankee in King Arthur’s Court”.

„S-a întâmplat un lucru miraculos”, a declarat Willis pentru Reader’s Digest. „Făceam această piesă tâmpită și când am ajuns pe scenă, am încetat să mă mai bâlbâi. Când am ieșit de pe scenă, am început din nou. Și m-am gândit: „Este un miracol. Trebuie să investighez mai mult cazul””.

Charlize Theron

Charlize Theron a început viața cu stângul și nimic nu prevestea succesul pe care îl are acum. Născută în Africa de Sud, mama ei a l-a ucis pe tatăl său abuziv și alcoolic, pentru a se apăra. În adolescență, a fost agresată și nu a terminat niciodată liceul. O accidentare la genunchi, la 19 ani, a obligat-o să renunțe la balet și mama ei a forțat-o fie să găsească un plan B, fie să se mute de acasă.

Ea a ajuns la Hollywood și lucrurile s-au aliniat pentru în urma unui scandal, într-o bancă. După ce un casier a reuzat să-i dea banii de pe un cec, ea a izbucnit și a creat o scenă demnă de cele mai dramatice filme. Din fericire, un agent de talente pe nume John Crosby, care se afla întâmplător la coadă în spatele ei, a văzut potențialul său și i-a oferit o carte de vizită.

„Dacă n-aș fi încasat cecul respectiv, nu aș fi avut unde să dorm în noaptea aceea”, a povestit actrița ulterior pentru revista Oprah.

Harrison Ford

Când s-a mutat de la Chicago la Hollywood, la începutul anilor '60, Harrison Ford nu primea mai mult de câteva roluri de umplutură. Sătul, el s-a apucat de tâmplărie pentru a supraviețui, lucrând și ca scenograf pentru trupa The Doors. Și asta s-a dovedit a fi cea mai bună mișcare din viața lui!

Din fericire, un tânăr regizor pe nume George Lucas l-a angajat pe Ford pentru a instala niște dulapuri. Ulterior, l-a chemat pe acesta și la audițiile pentru următorul său film, iar el a obținut rolul băiatului rău Bob Falfa, în producția „American Graffiti”.

Norocul l-a lovit din nou, anul următor, când un alt tânăr regizor pe nume Francis Ford Coppola l-a angajat pe pentru a-și mări biroul și apoi, l-a distribuit în thriller-ul său, nominalizat la Oscar, „The Conversation”. Iar după ce a obținut rolul lui Han Solo din „Star Wars”, doar cerul a mai fost limita pentru el.

Oprah Winfrey

Despre Oprah Winfrey se știe că nu a avut deloc o viață ușoară, dar nu mulți știu că tot succesul de acum se datorează unui concurs de frumusețe. Viața vedetei s-a schimbat când, la 17 ani, a câștigat un concurs de frumusețe, organizat de un post de radio din Nashville, datorită tupeului ei.

„Eram singura persoană de culoare din concurs dintre toate fetele cu părul roșu și concursul se numea „Miss Fire Prevention”. Deci, era clar, nu voi câștiga. Așa că am fost foarte relaxată în legătură cu asta. M-am gândit: „Ei bine, am o rochie nouă, iar asta este grozav””, a dezvăluit ea.

Astfel că, la întrebarea „Ce ați face dacă ați avea un milion de dolari”, contrar așteptărilor, ea a răspuns: „Dacă aș avea un milion de dolari, i-aș chelui prostește. Nu sunt foarte sigur pe ce aș cheltui, dar aș cheltui, cheltui cheltui”.

Iar când a fost întrebată despre aspirațiile sale în carieră, Oprah a șocat din nou mulțimea spunând că speră să devină jurnalistă. Când s-a întors la postul de radio pentru a-și ridica premiile, a venit rândul ei să fie surprinsă – postul de radio i-a oferit un loc de muncă.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.