Cool Stuff

Nebănuite sunt căile Tik Tok-ului. Cum a ajuns Khaby Lame celebru, deși nu scoate niciun cuvânt?

Care sunt secretele unui cont de Tik Tok foarte urmărit?

Mai este cineva care nu îl știe pe Khabane „Khaby” Lame de pe Tik Tok? Probabil că nu, având în vedere că are al doilea cel mai urmărit cont și este cel mai popular bărbat de pe platformă.

Dar iată cum a început totul! Când Italia a intrat pentru prima dată în lockdown el își pierduse slujba pe care o avea la fabrică din apropierea orașului Torino. Bărbatul și-a petrecut zile întregi la casa părinților săi din Chivasso, împreună cu cei trei frați ai săi, căutând alte locuri de muncă, dar fără succes.

Într-o zi, a descărcat aplicația pentru a-și ocupa timpul. Și-a făcut contul Khaby Lame și a început să filmeze tot felul de clip-uri. După ce a trecut de clasicele povocări de pe Tik Tok, a ajuns să ironizeze printr-o privire exasperată videoclip-urile cu sfaturi „utile” de pe Facebook, iar asta i-a adus celebritatea.

Cum a reușit să ajungă cel mai urmărit bărbat de pe Tik Tok?

Acum, Lame este cel mai popular bărbat de pe TikTok, cu 114 milioane de urmăritori. Singura persoană care l-a depășit este dansatoarea Charli D'Amelio, o adolescentă din California care postează videoclipuri jucăușe, adesea alături de sora ei mai mare, Dixie.

„Mi-a venit ideea pentru că vedeam aceste videoclipuri circulând pe net și mi-a plăcut ideea de a aduce ceva simplitate”, a declarat el pentru CNN, într-un interviu recent. „Gestul a venit din întâmplare, dar tăcerea nu. M-am gândit la o modalitate de a ajunge la cât mai mulți oameni posibil. Și cel mai bun mod a fost să nu vorbesc".

Clip-urile lui au un stil unitar

Lame este un bărbat slab senegalez cu mâini lungi și față foarte expresivă. În majoritatea clipurilor sale, el arată videoclipuri cu oameni care fac hack-uri extrem de complicate, arâtând un mod simplificat și mai logic de a face același lucru.

În timp ce alți utilizatori încearcă să găsească locul sau filtrul perfect, toate clip-urile lui arată la fel și au un stil unitar. Poate, acesta este de fapt secretul!

Poate pentru că expresiile mele faciale sunt amuzante și îi fac pe oameni să râdă, această simplitate îi face pe oameni să râdă și îmi place”, a spus Lame.

Filmulețele lui transmit un mesaj

Probabil un alt motiv pentru care este atât de urmărit este mesajul pe care îl transmite – acela că lucrurile nu trebuie să fie complicate. Umorul lui a atras fanii din întreaga lume, care acum îi trimit videoclipuri cu oameni care îndeplinesc sarcini simple în moduri complicate.

„Ei știu că eu sunt cel care rezolvă problemele, așa că mă etichetează sau mă menționează și-mi spun „Khaby este rândul tău, rezolvă această problemă pentru că avem nevoie de tine””, a spus el.

„Simplitate” este cuvântul de bază

Cum era de așteptat, celebritatea de pe Tik Tok i-a deschis multe uși. Ulterior, el a fost contactat de diverse brand-uri pentru colaborari, dar recunoaște că nu este prea cheltuitor. El e dezvăluit că cel mai scump lucru pe care și l-a cumpărat de când a devenit faimos, este un telefon, pentru a face clip-uri mai bune.

În prezent, Lame locuiește cu agentul său în Milano. Clip-urile lui fac în continuare înconjurul lumii și primesc aprecieri de la cele mai mari vedete, inclusiv de la idolul său, actorul Will Smith.

„Nu-mi pasă dacă sunt primul, al doilea sau al patrulea cel mai popular pe TikTok. Am început să fac videoclipuri pentru că am vrut să îi fac pe oameni să râdă în acea perioadă de izolare”, a spus el. „Și continui să fac videoclipuri cu aceleași idealuri. Mă bucur de realizările mele, dar acestea nu sunt scopurile mele principale”, a mai adăugat bărbatul.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.