NEWS

Echipa filmului „Rust” rupe tăcerea. Cine ar fi de vină pentru tragicul accident?

Membrii echipei care au lucrat la filmul „Rust” dau cărțile pe față.

Potrivit unui membru al echipei care a lucrat la filmul „Rust”, înainte de accidentul fatal de săptămâna trecută, au existat multiple semnale de alarmă privind siguranța pe platoul de filmare.

Joi, Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită în timpul repetițiilor, împușcând-o mortal pe operatoarea Halyna Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza. Acum, un membru al echipei dă cărțile pe față.

Potrivit declarațiilor lui, Hannah Gutierrez Reed, femeia responsabilă de supravegherea armelor, dăduse deja semne de incompetență, lăsând armele împrăștiate și la îndemâna oricui. De asemenea, a infirmat zvonurile cum că acasta ar fi fost înlocuită de altcineva.

„Nu de puține ori căruciorul pe care ținea armele… Am fost la alte filmări, unde oamenii țin la siguranță și sunt profesioniști și profesioniști. Nimeni nu mânuiește acele arme în afară de armurier, și acesta le ține încuiate… Ea le ținea pe o masă cu rotile, uneori nesupravegheate, unde oricine putea să le ia, să umble cu ele”, a dezvăluit bărbatul.

În ciuda acestor semnale de alarmă, sursa a mai spus că „eticheta pe platou” e să-ți vezi de treaba ta, la care te pricepi, și să nu comentezi nimic despre munca altora.

Însă, un mesaj mult mai tranșant a avut gaffer-ul Serge Svetnoy, prieten și coleg de filmări al operatoarei ucise. Acesta aruncă vina asupra producătorilor de film care, pentru a economisi niște bani, nu țin cont de riscurile la care îi supun pe oamenii de pe platou.

„Este vina neglijenței și a neprofesionalismului. Neglijența persoanei care trebuia să verifice arma pe platou și nu a făcut acest lucru; a persoanei care trebuia să anunțe că arma încărcată se afla pe platou și nu a făcut acest lucru; a persoanei care ar fi trebuit să verifice această armă înainte de a o aduce pe platou și nu a făcut-o”, explică el.

„Avem o muncă fascinantă și uimitoare, dar este și periculoasă. Filmăm la munte, în apă, sub apă. Avem explozii, împușcături, accidente de mașină, lucrăm cu electricitate și multe altele ... Pentru a economisi un ban, angajați, uneori, oameni care nu sunt pe deplin calificați pentru o slujbă complicată și periculoasă, și riscați viețile celorlalți și viețile voastre, de asemenea”, a mai adăugat acesta.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.