Cool Stuff

Say what?! Cercetătorii au descoperit „neuronul Jennifer Aniston”. Ce înseamnă asta?

În sfârșit am înțeles de ce o îndrăgim atât de mult pe Jennifer Aniston!

Știm, sună foarte ciudat, dar este adevărat. În sfârșit, neurologii au găsit motivul pentru care o îndrăgim atât de mult pe Jennifer Aniston. Nu întâmplător aceasta a devenit „răsfățata Americii”, iar oamenii de știință au dezvăluit ce se petrece în creierul nostru atunci când o privim.

Un studiu științific realizat de o echipă de cercetători din Marea Britanie și SUA a scos la iveală că o celulă din creierul uman s-a declanșat automat atunci când voluntarii au văzut chipul vedetei.

„Am arătat anterior că neuronii din lobul temporal medial uman (MTL) se declanșează selectiv la imagini cu fețe, animale, obiecte sau scene. Aici raportăm un subset remarcabil de neuroni MTL care sunt activați selectiv de imagini uimitor de diferite ale unor indivizi, repere sau obiecte date și, în unele cazuri, chiar de șiruri de litere cu numele lor”, scriu cercetătorii în lucrarea publicată în Research Gate.

Specialiștii au evaluat comportamentul fiecărui participant la studiu și au realizat că reacția lor a fost diferită la prezentarea pozelor cu actrița.

„Niciuna dintre celelalte imagini nu a provocat un răspuns semnificativ statistic. Această persoană a reacționat la toate pozele cu actrița Jennifer Aniston singură, dar nu (sau doar foarte slab) și în cazul altor fețe celebre și mai puțin cunoscute, repere, animale sau obiecte. Interesant este că subiectul nu a răspuns la fotografiile cu Jennifer Aniston împreună cu actorul Brad Pitt”, mai notează aceștia.

Studiul a fost preluat de dr. Ben Rein, un neurology celebru pe TikTok, care a explicat ce rol are acest „neuron Jennifer Aniston” și a dezvăluit că este un răspuns normal al creierului.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.