NEWS

Târgul de Crăciun de la Sibiu revine în 2021. Marea supriză din căsuța lui Moș Crăciun

Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, cel de la Sibiu, se deschide în iarna aceasta, după o pauză de un an.

Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, cel de la Sibiu, se deschide în iarna aceasta, după o pauză de un an. În 2020 a fost anulat din cauza pandemiei.

Porțile târgului se vor deschide pe data de 26 noiembrie și poate fi vizitat până la începutul lunii ianuarie. Accesul va fi permis doar persoanelor care au certificat verde. Însă, în ciuda restricțiilor, organizatorii spun că atmosfera va fi una de sărbătoare, ca înainte de pandemie.

Accesul se va face prin două intrări, pentru că, pentru prima dată, târgul va fi îngrădit. Înăuntru vor putea fi maxim 2.500 de persoane deodată. Organizatorii spun că vor vedea după primele zile dacă este necesar să implementeze un sistem electronic de numărare a oamenilor din interiorul târgului, pentru a nu se depăși procentul de 30% ocupat din capacitate și ar putea distribui brățări pentru cei care vor să revină, ca să nu mai fie scanate din nou certificatele verzi.

„Am amânat deschiderea pentru data de 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem și o evoluție mai bună a cazurilor, să vedem ce masuri au fost instituite, ce restricții există, ca să vedem ce putem organiza.  Târgurile se pot organiza cu respectarea a două condiții de bază, și anume accesul să fie permis persoanelor care dețin certificat verde și să avem o limită de capacitate la 30%.

Am făcut câteva adaptări: am închis perimetrul, am planificat două intrări și două ieșiri, în funcție de momentele pe care le știm că s-ar putea aglomera. Probabil cei care vor veni, s-au obișnuit că trebuie să vină cu certificatul deja pregătit pentru scanat, o să avem și personal suficient”, a spus organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan, potrivit oradesibiu.ro.

În acest an vor fi mai puține căsuțe ca de obicei. În loc de 120 de căsuțe vor fi 80, însă vor fi în continuare mii de produse scoase la vânzare de producători, promit participanții la eveniment.

Organizatorii spun că au mai fost scoase și alte elemente, precum trenulețul pentru copii sau o pistă de carting pentru mașinuțe. Aceste decizii au fost luate pentru a îndeplini regulile sanitare din această perioadă.

O premieră este faptul că între 12 noiembrie și 21 noiembrie, Căsuța lui Moș Crăciun va fi transformată într-un centru de vaccinare. Aici se folosi serul de imunizare de la Pfizer, pentru cei care vor să se vaccineze anti-Covid-19.

După aceea, din 21 noiembrie, centrul ar putea fi mutat într-un cort transparent, pentru ca oamenii care se imunizează să poată vedea și proiecțiile din Piața Mare.  

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.