Kiss Music News

Rihanna, erou național în Barbados. Cum a apărut artista la învestirea primului președinte al insulei?

Născută și crescută în Barbados, Rihanna a continuat să promoveze cultura de acolo în toată lumea.

În urmă cu două zile, Barbados a trecut de la statutul de colonie britanică, la republică parlamentară. Elisabeta a II-a a pierdut suveranitatea asupra insulei, iar în urma primelor alegeri prezidenţiale din istorie, Sandra Mason a devenit președinte, iar Mia Amor Mottle, premier.

La ceremonia de învestire au luat parte invitați de seamă, printre care și Prințul Charles, dar cea care a atras de fapt toate privirile a fost Rihanna. După ce în 2018 a fost numită ambasadoare pentru cultură și tineret, acum, aceasta a fost declarată erou național.

„Să continui să strălucești ca un diamant”, i-a spus premierul Mia Mottley artistei, făcând referire la piesa ei din 2012, „Diamond”.


Deși a devenit cunoscută în toată lumea, artista a rămas conectată cu lumea și tradițiile de pe insulă. Ea nu a renunțat niciodată la accentul ei nativ și a continuat să promoveze cultura de acolo.

Mottley a mai declarat că Rihanna a contribuit la „imaginația lumii prin faptul că și-a urmat excelența cu disciplină, creativitate și, mai presus de toate, angajamentul extraordinar față de țara în care s-a născut. În numele unei națiuni recunoscătoare, cu oameni mândri, îți înmânăm titlul de erou național al Barbados, Ambasadoarea Robyn Rihanna Fenty”.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.