Cool Stuff

Topul căutărilor pe Google ale românilor în 2021

Dacă în topul căutărilor din 2020, pandemia de coronavirus a făcut agenda, 2021 a schimbat puțin preocupările românilor. Însă un lucru încurajator e faptul că pe locul 6 se plasează anul acesta "programarea la vaccinare".

A venit momentul din an mult așteptat de internauți: s-au publicat listele cu cele mai  populare căutări pe Google din 2021 în România. În timp ce în 2020 pe primul loc era "Google Classroom", anul acesta pe primul loc, lider detașat în căutările românilor, a fost "Euro 2020". Celelalte două locuri din top au rămas dedicate pandemiei, pentru că românii au fost interesați de certificatul verde și de loteria vaccinării. 


La capitoul Evenimente sportive, cel mai căutat eveniment a fost tot "Campionatul European de Fotbal", urmat pe locul secund de "Australian Open" și pe trei de meciul "România-Islanda". 


Din sfera serialelor, în căutările românilor s-au remarcat "Squid Game", cel mai popular serial Netflix din toate timpurile, "Bridgerton" și "Ginny and Georgia". În ceea ce privește rețetele, foarte mulți români au fost intrigați de rețeta viralizată prin platforma Tik Tok, cu numele generic de "Să fac spume dacă știu", dar au mai vrut să știe și cum se pune "varza murată" și cum se face "banana bread", aparent un trend rămas din 2020, din perioada lockdownului.

Topurile au fost realizate de oficialii companiei Google, care anunță la fiecare final de an care au fost cele mai populare căutări ale românilor pe cel mai cunoscut motor de căutare din lume. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.