Kiss Bits

Filmele astea de Crăciun de pe Netflix sunt fix ce-ți trebuie ca să uiți de perioada de acum

Fie că te uiți cu silă la ele, fie că-ți plac, există un film de Crăciun pe Netflix chiar și pentru tine.

Știu că poate nu se simte așa, dar a venit sezonul cu o ce veste minunată.

În toiul realității deprimante aduse de noua variantă de COVID-19, în timp ce oamenii încă încearcă să se împace cu nebunia din ultimii doi ani, veselia și colindele de Crăciun pot părea o tradiție enervantă. 

Dar sărbătorile reprezintă și o perioadă reconfortantă în mijlocul incertitudinii, una în care îți poți înăbuși criticul interior de film și îmbrățișa dezgustul. 

Filmele de Crăciun de pe Netflix au devenit o tradiție de binging, fie că vrei să recunoști, fie că nu. Dacă vei căuta „Crăciun” pe platforma de streaming îți vor apărea o mulțime de filme, de la cele clasice la cele speciale de anul acesta. Unele deja au apărut înainte de Crăciun. Cu siguranță există ceva pentru orice stare ai avea de sărbători.

Un film de Crăciun de pe Netflix care să-ți încălzească inima: „Single All the Way”

După Happiest Season pe Hulu și The Christmas House pe Hallmark, a apărut în sfârșit și primul film de sărbători cu gay de pe Netflix. Single All the Way, o explorare ușurică a relației unui bărbat gay cu familia sa, a fost deja lăudat fiindcă a ocolit clasicul coming out din filmele cu personaje principale LGBTQ.

Sătul să mai fie privit de familie ca un celibatar trist, Peter (Michael Urie), un tânăr gay, vine acasă în New Hampshire de Crăciun cu cel mai bun prieten al său, Nick (Philemon Chambers), și se preface că sunt într-o relație. Dar minciuna lor se duce de râpă, când află că mama lui Peter i-a aranjat deja o întâlnire. În schimb, restul membrilor familiei sunt convinși că Nick și Peter ar trebui să fie de fapt un cuplu și încearcă să-i combine.

Lăsând la o parte reprezentarea, atmosfera este un amestec clasic al filmelor de dragoste de Crăciun - dialog prostuț, interacțiuni de familie siropoase și un scenariu previzibil. Cu alte cuvinte, este filmul clișeu de care ai nevoie de sărbători. Personajele ciudățele precum Peter, șarmantul stângaci, și mătușa Sandy, care e o drama queen (Jennifer Coolidge), reușesc să mai anime puțin povestea.

Uită-te la filmul ăsta atunci când… cauți ceva drăguț, amuzant și vrei să-ți redobândești speranța pentru 2022.

Un film romantic de Crăciun de pe Netflix: „Love Hard”

Natalie (Nina Dobrev), care scrie în general despre agățat, călătorește prin țară ca să-l cunoască pe tipul sexy de pe o aplicație de dating, și descoperă că bărbatul din spatele conversațiilor fermecătoare este de fapt Josh (Jimmy O. Yang), un tocilar care nu seamănă deloc cu poza lui de profil.

Aparent Josh și-a aranjat profilul cu poze în care apare amicul lui atrăgător, Tag (Darren Barnet). Luată prin surprindere și încercând să profite de călătoria fără succes, Natalie și Josh fac un pact în care ea se preface că e iubita lui de dragul familiei, în timp ce el o ajută să-l seducă pe Tag. Dar, surprize surprize, cei doi încep să dezvolte sentimente unul față de celălalt. 

Filmul evident că încearcă să țină pasul cu vremurile, cum ar fi catfishing-ul de pe aplicațiile de dating și ceea ce înțelege societatea despre atractivitate. Într-o scenă muzicală, Natalie și Josh încearcă chiar să modifice versurile cântecului problematic „Baby It's Cold Outside”, ca să includă consimțământul și să pară mai drăguț și cu mai puțină hărțuire.

Morala poveștii este puțin cam discutabilă (un tip care face catfishing este recompensat cu dragoste), dar merge pentru ăia care se uită cu silă la filme de sărbători sau pentru cei cărora le place Team Duckie.

Uită-te la filmul ăsta atunci când… te-ai săturat să tot dai swipe left și vrei să vezi o poveste romantică de pe Tinder cu final fericit. 

Un film de Crăciun pentru familie de pe Netflix: „The Claus Family”

filme de craciun de pe netflix

POSTERUL FILMULUI THE CLAUS FAMILY. IMAGINE: NETFLIX

Dacă nu ești fan al sezonului festiv, să știi că există plăceri cinefile și pentru tine. Sunt ca niște scrisori de dragoste secrete pentru Crăciun.

The Claus Family spune povestea lui Jules (Mo Bakker), un adolescent nefericit care descoperă că bunicul lui este Moș Crăciun. Deși majoritatea copiilor ar fi în extaz să aibă o asemenea revelație, pentru Jules devine o sursă de agonie, fiindcă urăște Crăciunul și a ajuns să asocieze sărbătorile cu moartea tatălui său. Lucrurile se înrăutățesc pentru protagonistul nostru capricios când realizează că trebuie să-l înlocuiască pe bunicul său în vârstă ca prietenosul darnic. 

Filmul ăsta olandezo-belgian explorează doliul și legăturile de rudenie prin lentila încântătoare a spiritului Crăciunului, dar un Moș Crăciun îmbufnat în devenire îl va împiedica să devină o sursă de bucurie pentru perioada asta a anului - cu excepția cazului în care temperarea spiritului sărbătorilor și amestecarea cu un strop de neliniște adolescentină sunt fix lucrurile pe le cauți. Așa cum afli de la Jules, poate că adevăratul sens al Crăciunului este să faci ceva care nu te entuziasmează, doar ca să împarți puțină bucurie celor dragi, dar și necunoscuților.

Uită-te la filmul ăsta atunci când… nu te simți deloc în spiritul festiv, dar ai vrea totuși să te uiți la un film de Crăciun.

Un film amuzant de Crăciun de pe Netflix: „The Princess Switch 3: Romancing the Star”

Franciza Princess Switch o are pe Vanessa Hudgens în trei roluri diferite: Stacy, cofetăreasa curajoasă, Margaret, regina serioasă, și Fiona, fostă antagonistă a femeii fatale. În cel mai recent film al seriei, cele trei femei care arată identic își unesc forțele ca să recupereze o relicvă furată. Așa cum arată și numele, haosul apare când femeile identice fac niște schimburi de identitate.

O abatere completă de la filmele anterioare din serie, care au fost mai mult axate pe romantismul și politica de la palat, The Princes Switch 3: Romancing the Star a intrat direct într-o poveste cu hoți. Vezi personajele îmbrăcate în costume negre și cu gadget-uri high-tech în timp ce merg pe acoperișuri și taie ferestre.

Uită-te la filmul ăsta atunci când… ai chef de scene de acțiune de sărbători. 

Un film de Crăciun nostalgic de pe Netflix: „A Castle for Christmas”

Sophie (Brooke Shields), o autoare, pleacă în Scoția în toiul unei controverse legată de cel mai recent roman al său și decide să-și cumpere un castel. În orice caz, trebuie mai întâi să-l convingă pe Myles (Cary Elwes), ducele morocănos care deține castelul, să i-l vândă. În curând, perechea certăreață se trezește locuind în același castel pe baza unui acord arbitrar care, să fim sinceri, nu este decât o modalitate de a avea scene cu cei doi protagoniști în ipostaze romantice accidentale. 

Între înflăcărata Sophie care face un toast „pentru femeile care cumpără castele” și ducele care o arde chill în cadă într-o baie neîncuiată, filmul este o ciorbă reîncălzită plină de clișee romantice - și fără rușine. Oricum, povestea nu este de fapt importantă aici. Să-i vezi pe cei faimoși din anii 80 pe același ecran este suficient încât să te bucure preț de aproximativ o sută de minute. 

Uită-te la filmul ăsta atunci când… ai poftă de o doză considerabilă de nostalgie clasică sau când vrei să petreci timpul cu rudele mai în vârstă fără să trebuiască să faci conversație.

Un film fantasy de Crăciun de la Netflix: „A Boy Called Christmas”

În Londra din zilele noastre, în timp ce trei frați se chinuie să facă față faptului că mama lor a murit recent, mătușa lor îi răsfață cu o poveste despre un băiat de pe timpuri. Băiatul, Nikolas (Henry Lawful), care și el și-a pierdut mama, pleacă într-o aventură magică cu șoarecele său în țara elfilor. În această călătorie epică, se întâlnește cu mai multe creaturi mitice - troli, zâne, reni zburători - și descoperă originile tradițiilor de Crăciun. 

Elementul magic din A Boy Called Christmas vine la pachet cu personaje CGI pline de viață, peisaje de fantezie și secvențe captivante de acțiune. Dar, deși lumea din film este simulată, nu se sfiește să abordeze doliul pe un ton realist. Ca orice film bun pentru copii, protagonistul nostru plin de speranță, Nikolas, învinge în cele din urmă provocările alături de tovarăși de încredere și cu mult curaj. 

Uită-te la filmul ăsta atunci când… chiar ești în căutarea unui film cu adevărat bun la care să te uiți.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.