Kiss Music News

De pe TikTok în topurile muzicale și invers! Cine este cel mai vizualizat artist de pe platformă anul acesta?

2021 a fost un an bun pentru muzică, dar și mai bun pentru unii artiști care s-au lansat cu ajutorul platformei TikTok.

2021 a fost un an bun pentru muzică și noi ne-am bucurat din nou de concerte, festivaluri și seri de dans în club. Unde mai pui și că unele dintre cele mai îndrăgite staruri printre care Ed Sheeran, Adele sau chiar ABBA au revenit cu piese noi?

De asemenea, a fost un an în care mulți artiști britanici în curs de dezvoltare au trecut de la a face muzică în dormitoarele lor, la a o împărtăși cu lumea întreagă. Iar TikTok a fost platfoma perfectă pentru a-și face talentul auzit. 

În acest context, Ed Sheeran a fost desemnat cel mai vizionat artist de pe TikTok în 2021. Starul pop, în vârstă de 30 de ani, a lansat trei previzualizări exclusive ale albumului său „Equals” pe platforma și peste cinci milioane de persoane s-au conectat pentru a urmări live-ul său de la UEFA Emisiunea Euro 2020.

Un alt detaliu interesant, este acela că artistul britanic are mai puțin de zece milioane de urmăritori pe TikTok. Cu toate acestea, clipurile postate de el au adunat de-a lungul timpului nu mai puțin de 80 de milioane de aprecieri, întrecându-l astfel pe câștigătorul de anul trecut, Sam Ryder.


În ceea ce privește topul celor mai ascultate piese din Marea Britanie, „Body” de la Tion Wayne și Russ Millions ocupă primul loc și nimeni nu poate nega impactul pe care l-a avut TikTok asupra ascensiunii fulgerătoare a single-ului.

Acesta este urmat de „Like I Can”, a lui Sam Smith și hit-ul „Just For Me” al lui PinkPantheress, în timp ce alte favorite precum „Levitating” a lui Dua Lipa, remixul „Wellerman” al lui Nathan Evan cu 220 KID și Billen Ted și „Nice to Meet Ya” al lui Wes Nelson”, completează top 10. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.