Cool Stuff

Din difuzoare până-n sânge | Chestionar muzical cu OLiX

OLiX, pe numele lui Oliver Simionescu, ne spune ce muzică i-a rămas aproape de-a lungul timpului.

Pe OLiX îl știți sigur de la Partyd. Și nu orice partid, Partydul Kiss FM, cu “y” de la “party”. El s-a alăturat aproape de la începuturi echipei Kiss FM și a devenit una dintre cele mai cunoscute voci și prezențe ale radioului. Împreună cu Dan Fințescu, MC și manager, și actual director de programe Kiss FM, au pus bazele partydului într-o seara acum vreo 15 ani.


Astăzi, OLiX ne spune care sunt piesele care l-au crescut și i-au influențat cariera actuală, pe ce dansează și pe ce (nu) plânge. 

Prima melodie pe care ți-o amintești

Lambada - Kaoma

Lambada. Eram mic, undeva în școala generală, aveam un radio portabil pe care îl căram dupa mine într-o borsetă și îmi aduc aminte că Lambada era hitul verii respective și o tot auzeam atunci. 


Prima melodie de care te-ai îndrăgostit

Scorpions - Wind of change

Eram ceva mai mare, dar tot nu înțelegeam limba engleză foarte bine. Auzeam piesa asta la radio, din când în când, și cu greu am aflat cine o cânta. M-am dus să cumpăr o caseta cu Scorpions, am gasit una, ceva album lansat atunci și, după ce am ascultat o oră de rockăreli, am realizat că piesa nu era pe acel album. 


Primul album pe care l-ai cumpărat

Îmi aduc aminte că a fost un album ABBA, cumpărat undeva în anii 90. Am fost într-o excursie cu autocarul, am pus caseta cu ABBA și știu că toată lumea a fost fericită cu alegerea muzicii. 

Melodia care îți amintește de casăMelodia de la serialul de desene animate Captain Planet. Știu că o înregistrasem de la televizor și o tot cântam peste tot când eram mic.

Piesa pe care o folosești cel mai des în set-uri

Timmy Trumpet - Freaks

 

Primul concert la care ai fost

Lângă blocul meu se făcea festivalul berii și știu că am prins o încheiere cu Holograf și am rămas tare impresionat de show-ul pe care l-au facut. Iar mai apoi, am reușit în niște cluburi mai mici să asist la concerte cu Direcția 5 sau Paula Seling, moment în care am descoperit și m-am îndrăgostit de muzica live.

Melodia care te face să dansezi

Panjabi mc - Mundian to bach ke

 

Piesa care te face mereu să plângi

Din păcate nu sunt eu deloc feelingos și plâng foarte rar. Și nu pe muzică. :)

Melodia care nu îți iese din cap

Becky Hill - My heart goes


Albumul care ți-a schimbat viața

N&D ‎– Nu Vreau Să Te Pierd

Am cumpărat albumul ăsta pe CD și apoi am ajuns să-l împrumut tuturor vecinilor din bloc ca să-l asculte. Plus, zici că suferea tot cartierul când se auzea "Nu vreau să te pierd". 



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.