Cool Stuff

De vorbă cu Joey Batey, actorul care-l interpretează pe Jaskier în The Witcher: „Tipul acela de conexiune similară telepatiei dintre mine și Henry Cavill în sezonul trecut a fost foarte ușor de redescoperit”

În sezonul 1 din The Witcher, Jaskier ne-a oferit o melodie virală, care a fost fredonată multă vreme de către toți fanii serialului, acea „Toss a Coin to Your Witcher”. Din interviul acesta, printre altele, vei afla și care e melodia virală pe care ne-o va oferi Jaskier în sezonul 2.

Sezonul 2 din serialul The Witcher, una dintre cele mai de succes producții de pe Netflix, a avut premiera pe 17 decembrie

Am avut ocazia să aflăm mai multe despre ce se întâmplă în acest sezon chiar de la actorul Joey Batey, care-l interpretează în serial pe simpaticul bard Jaskier.

Iată ce ne-a povestit despre relația sa cu Henry Cavill, despre noul look al personajului său și despre noul hit viral pe care-l va interpreta Jaskier în acest sezon:    


Ce se întâmplă cu Jaskier la începutul sezonului 2?

Pentru o persoană care se definea în mare parte prin prietenia sa cu Geralt în primul sezon, venise timpul ca Jaskier să plece și să se gândească puțin la ce-ar vrea să facă în viață. În ciuda faptului că nu are magie, sabie sau aptitudini de luptă, se folosește de toate abilitățile lui (știe să cânte, să distreze, să comunice) și încearcă să ajute.

Când îl întâlnim pe Jaskier în sezonul 2, el îi ajută pe refugiații elfi să fugă de pericol. Parcursul lui din acest sezon mi-a amintit de Josephine Baker, o interpretă care și-a folosit influența și faima în Rezistența franceză pentru a face lumea puțin mai bună, ascunzându-și adevăratele intenții în spatele spectacolelor și al frivolității. Acesta a fost un element foarte important pentru mine în sezonul 2.

Lui Jaskier nu-i mai pasă doar de bani și de faimă. Vrea să se afle de partea corectă a istoriei.


Ca actor, cum a fost să reiei rolul lui Jaskier?

Reîntâlnirea cu Jaskier a fost ca o întoarcere acasă. Prima mea scenă a fost cu Henry Cavill, în Țara Lacurilor, și m-am simțit minunat. Tipul acela de conexiune similară telepatiei dintre mine și Henry în sezonul trecut a fost foarte ușor de redescoperit după mai mult de un an și jumătate în care nu ne-am văzut. Am fost extrem de mulțumit de progresul lui Jaskier.


Cum se schimbă relația dintre Jaskier și Yennefer în acest sezon?

Există câteva atacuri verbale reciproce la început, dar curând își dau seama că se află în poziții foarte asemănătoare. Sunt amândoi neputincioși și nedoriți de această lume nouă, iar asta îi unește pentru prima dată în viață, deoarece se înțeleg în sfârșit unul pe altul. Am putea chiar fi martorii începutului unei prietenii sincere.

Și cum se schimbă relația dintre Jaskier și Geralt în acest sezon?

Nu am vrut să facem reuniunea prea ușoară – nu se puteau întoarce așa simplu la ceea ce a fost odată. Cele două personaje au evoluat. S-au schimbat. Lumea s-a schimbat și am vrut să construim o prietenie mai matură. Așa funcționează de fapt prieteniile.

Lumea se mai ceartă, dar ceea ce consolidează cu adevărat o prietenie este să poți spune „Îmi pare rău, am greșit” și să te împaci, formând o relație mai puternică decât era înainte. În acest sezon, Geralt și Jaskier reușesc să-și redescopere prietenia, care este puțin mai echilibrată decât anterior.


După succesul incredibil al cântecului „Toss A Coin” din sezonul trecut, te-ai implicat în crearea noilor piese ale lui Jaskier din sezonul 2?

Jaskier are câteva numere noi în acest sezon, care reflectă maturizarea personajului. Joe Trapanese, compozitorul serialului, a scris noile piese și am decis împreună care va fi melodia principală a sezonului, denumită „Burn, Butcher, Burn”. Joe și cu mine am muncit mult la crearea unei voci mai aspre, mai furioase și mai mature în special pentru această melodie.

Jaskier renunță la melodiile antrenante care l-au făcut renumit pe Continent, iar acum își folosește talentul de compozitor pentru a-și explora propriile emoții și propria poveste, ceea ce a fost o adevărată provocare, dar și o experiență foarte distractivă. Colaborarea cu Joe a fost revelatoare. Este incredibil de talentat și sunt foarte norocos că am fost implicat în proces.


Această transformare este însoțită și de un nou look. Ne poți vorbi despre vestimentația lui Jaskier din acest sezon?

Am intrat în camera designerului nostru de costume Lucinda Wright și i-am spus „Vreau o haină lungă și elegantă, te rog”. Iar Lucinda, nu știu exact din ce motiv, a acceptat. A fost foarte deschisă la ideile mele.

Am vrut ca Jaskier să arate puțin mai rock-and-roll, să fie mai clar că a depășit lookul de puștan din sezonul trecut. A fost cu adevărat minunat să lucrez cu ea, să alegem pieile pe care să le folosim, asigurând o continuitate a sezonului 1 și îmbinând cele două estetici pentru sezonul 2.

Mi-a făcut în mod special plăcere să aleg bijuteriile pe care le poartă Jaskier.

 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.