Cool Stuff

VIDEO: Regina Elisabeta a II-a a transmis un mesaj de Crăciun personal și emoționant, în care i-a adus un tribut prințului Philip

Regina Elisabeta a înregistrat primul mesaj de Crăciun de la moartea soțului ei, prințul Philip.

Regina Elisabeta a înregistrat primul mesaj de Crăciun de la moartea soțului ei, prințul Philip. Monarhul a vorbit despre importanța familiei, despre cum pandemia, pentru al doilea an la rând, a îngreunat sărbătorile pentru oameni, dar și despre dorul pe care-l simte pentru cel care i-a fost alături timp de 73 de ani. 

„Crăciunul poate fi dificil pentru cei care au pierdut pe cineva drag. Anul ăsta, în mod special, înțeleg de ce”, a spus Regina, în timp ce l-a descris pe Philip ca „iubitul ei” și a adăugat că i-a simțit prezența în timpul sărbătorilor. „Acea sclipire poznașă şi iscoditoare era la fel de strălucitoare la sfârşit, ca atunci când l-am văzut prima oară. Dar viața, în mod evident, este formată din despărțiri definitive, cât și din prime întâlniri. Și oricât de mult eu și familia mea îi ducem dorul, știu că i-ar fi plăcut să ne bucurăm de Crăciun”, a adăugat Regina, nu fără a menționa despre capacitatea soțului ei de a „găsi un motiv de distracție în orice situație.”

Discursul a fost înregistrat în urmă cu o săptămână, la biroul ei din Salonul Alb al Castelului Windsor. În video poate fi văzută o fotografie cu ea și Philip, făcută în 2007, atunci când și-au serbat 60 de ani de la nuntă. În prezent, ca și atunci, Regina a purtat o broșă cu safir în formă de crizantemă, o simbolistică pentru longevitatea mariajului său; aceeași broșă a purtat-o și în 1947, în timpul lunii sale de miere.


Nu mulți s-au așteptat la un mesaj atât de personal și emoționant, diferit față de mesajele sale de Crăciun, unde vorbește despre lucrurile care s-au întâmplat de-a lungul anului. În mod cert, Regina a vrut să transmită durerea pe care o simte în urma pierderii celui care i-a fost soț peste 70 de ani.

Regina nu a vorbit mult despre pandemie, dar le-a transmis urmăritorilor câteva motive pentru care încă se pot bucura de această perioadă din an: „Deși Covid înseamnă din nou că nu putem sărbători așa cum ne-am fi dorit, încă ne putem bucura de numeroasele tradiții fericite. Fie că este vorba de colinde, atâta timp cât melodia este bine-cunoscută; decorarea bradului; oferirea și primirea de cadouri sau vizionarea unui film preferat al cărui final îl știm deja.” Apropo de asta, nu știm care este filmul de Crăciun preferat al Reginei, deși, așa cum menționează cei de la BBC, Prințul William a declarat că „Elf” este unul dintre favoritele bunicii sale.

Pentru al doilea an consecutiv, Regina și-a amânat plecarea la Sandringham, dar a rămas la Windsor, unde a petrecut alături de șase membri ai familiei, inclusiv Prințul Charles și Ducesa de Cornwall. Tradiția mesajului de Crăciun din partea monarhului britanic a început în 1931, atunci când regele George al V-lea, bunicul Reginei Elisabeta, a ținut un discurs la radio.

Această tradiție a fost păstrată constant de-a lungul anilor, indiferent de pace, război sau vremuri crunte prin care a trecut națiunea. 

2021 a fost un an dificil pentru Regină - pe lângă moartea lui Philip, Prințul Harry și soția lui, Meghan, au demisionat din calitatea de membri ai familiei regale și s-au mutat în America, iar apoi au oferit un interviu detaliat despre viața lor celebrei Oprah. 2022 se anunță a fi un an mai bun, iar Regina a transmis că așteaptă cu entuziasm Jubileul de Platină, în care va celebra 70 de ani de când este monarh al Marii Britanii.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.