Cool Stuff

Top piese virale de pe TikTok pe care să le asculți pe repeat

TikTok transformă piesele în adevărate hituri!

Fără doar și poate, TikTok e o forță reală în mediul online. Dacă o piesă ajunge să fie auzită acolo, peste noapte, sau chiar într-un timp și mai scurt, devine un hit de necontestat. Așa a fost cazul piesei „Old Town Road”, a lui Lil Nax X, care a bubuit în stream-uri și ascultări, imediat ce a apărut în diverse trenduri pe TikTok. 

Platforma are această putere de a da naștere unor hit-uri și unor adevărate staruri, fiind, în aceste vremuri în care totul se întâmplă online, o parte importantă a ceea ce înseamnă industria muzicală globală. „Dacă ai un cântec care e viral pe TikTok, cu siguranță o să ai un contract pe masă un contrat de multe milioane de dolari”, spunea un manager al unei companii care căuta fix genul acesta de artiști.

Succesul platformei în acest sens e atât de mare, încât poate să ridice numărul de play-uri al unei piese de pe Spotify chiar și de 20 de ori. Poate că de aceea, de la label-uri la artiști, fiecare vrea să ajungă, câtuși de puțin, să aibă o piesă virală pe TikTok.

Noi ți-am pregătit o listă de piese care au devenit virale pe TikTok destul de repede, pe care le-ai auzit cu sau fără voia ta, dar care merită să fie incluse în playlist-ul tău.  

Måneskin - „Beggin”

Måneskin, câștigătorii de la Eurovision 2021, au impresionat cu piesa „Zitti E Buoni”, după care au bubuit cu adaptarea asta a piesei „Beggin”, de la Madcon. Nu are rost să vă spunem că au dat repede start-ul unui trending pe TikTok, iar cover-ul lor a devenit viral în scurt vreme. Pe cât de bună e adaptarea italienilor, pe atât de mare a fost gradul de viral al piesei. Partea funny e că adaptarea lor e de undeva de prin 2017, când participau la X Factor, în Italia. 



Doja Cat - „Need to Know”

Cu fiecare clip și cu fiecare piesă, Doja Cat pare că picură puțină senzualitate în urechea fiecărui ascultător. Nu e de mirare că multe dintre piesele ei au devenit virale pe TikTok și i-au adus un succes neașteptat. Iar asta e doar una dintre piesele ei virale. 



Cardi B - „WAP” feat. Megan Thee Stallion

Cardi B, prin felul ei de a fi, poate să dea naștere unui trend doar printr-o simplă vorbă. Okuurrr! Iar dacă vorbește despre, ăăă, „WAP” și despre jocul ăsta pe bază de senzualitate, având-o alături și pe Megan Thee Stallion, atunci orice utilizator de TikTok vrea să-și arate mișcările sexy, nu? 



SAINt JHN - „Roses” Imanbek Remix

Iată un caz atipic în materie de a fi viral pe TikTok: remix-ul e mai bun decât originalul. Sau așa pare din partea asta, a celor de pe TikTok. Multe trend-uri a „călărit” piesa asta și pare că va rămâne unul dintre evergreen-urile TikTok. 



Sueco the Child - „Fast”

Piesa asta s-a auzit pe o gramadă de trend-uri: de la cele cu mașini tunate, la cele legate de călătorii, până la dansuri nebune în perfect sincron și diverse apariții cu pisici. Ei, bine, iată! Iată adevărate putere a TikTok! Care poate să pună o piesă de genul pe atâtea și atâtea feluri de conținut. 


 

Olivia Rodrigo - „good 4 u”

Așa cum arată și clipul, piesa Oliviei a dat naștere unor trend-uri pe zona de dans, unele chiar și cu majorete. Dar ne arată și când fetele vor să demonstreze că au dreptate. Când nu au dreptate, aici e întrebarea? 


 

Kid Cudi - „Day 'N' Nite”

Deși e o piesă veche, lansată acum 12 ani, „Day 'N' Nite” a prins bine pe TikTok grație versurilor și ritmului care pot să garanteze un clip creativ și viral. 


 

Glass Animals - „Heat Waves”

Piesa asta e atât de bună încât se potrivește pe TikTok, pe TV și într-o reclamă la radio. Versuri pentru suflete rănite, un beat armonios construit pentru a fi plăcut urechilor și a te binedispune, cumva. Efectiv nu ai cum să îi dai skip oriunde o auzi. 


 

The Kid LAROI, Justin Bieber - „STAY”

Un superstar, un puști talentat din Australia, un beat cu influențe ale anilor '80 și versuri, evident, despre dragoste neîmplinită și o despărțire iminentă. Mai e ceva de zis?  


 

Harry Styles - „Watermelon Sugar”

Piesa ASTA! N-are cum să nu te binedispună și n-avem cum să nu fie virală pe TikTok. Asta deși Harry Styles i-a zis lui Zane Lowe într-un interviu pentru Beats 1 că nu știe exact despre ce e piesa. Ulterior a lămurit situația. Și, da, piesa e despre ce credeți și voi.  


 

BONUS: Tesher x Jason Derulo - „Jalebi Baby”

Punem pariu că nici nu știi exact ce cântă băieții aștia doi pe refren, așa-i? Dar e atât de catchy piesa încât a devenit virală pe TikTok. Inițial a fost lansată în Punjabi, dar Jason Derulo a sărit pe ea și uite unde s-a ajuns. Câte piese cu Jason Derulo nu au ajuns virale? Exact. Toate. Iar pentru cei care tot nu știu, Jalebi e, practic, un desert cu origini indiene. Gata, mister rezolvat. 


 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.