Cool Stuff

Un personaj din Emily in Paris stârnește indignarea Ministrului Culturii din Ucraina

Cum a ajuns un personaj din serial pe agenda ministrului?

Ministrul Culturii ucrainean, Oleksandr Tkachenko, a depus o plângere la adresa Netflix pentru portretizarea ofensatoare a unui personaj  din serialul Emily in Paris.

Personajul cu pricina este Petra, din Kiev, colega de la cursurile de franceză a lui Emily, protagonista comediei romantice care a cucerit internetul. Scena care a ajuns în vizorul Ministrului este cea în care Petra fură haine dintr-un magazin de lux. 

În plus, ea este prezentată ca fiind o femeie fără prea mult simț estetic și cu teama permanentă de a nu fi deportată în țara de baștină. 

Aceste aspecte au stârnit indignarea Ministrului, care a scris pe Telegram „În Emily în Paris avem o imagine caricaturală a unei femei ucrainene care este inacceptabilă. Este și insultătoare”. „Așa sunt văzuți ucrainenii în străinătate?” a adăugat acesta. Și a continuat cu o scrisoare formală către Netflix în care se plânge de acest lucru. 

Nu este prima dată însă, când serialul stârnește un val de reacții negative din cauza clișeelor culturale. Francezii sunt prezentați ca fiind nepoliticoși și deloc fideli partenerilor de viață. Imginea britanicului tipic în viziunea creatorului serialului este impersonată de personajul lui Alfie (dreapta), care bea multă bere în pub-uri și se uită la fotbal. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.