Cool Stuff

O nouă specie de copac a fost numită după Leonardo DiCaprio - o răsplată pentru munca sa de activist de mediu

Atunci când nu joacă în filme, Leonardo DiCaprio încearcă să salveze planeta, la propriu.

În timp ce guvernele din unele țări abia acum conștientizează pericolele pe care le aduce încălzirea globală, Leonardo DiCaprio a atras atenția acestui aspect de foarte mulți ani.

Atunci când nu apare în filme, el este un activist de mediu dedicat și care a investit mult timp și mulți bani în proiecte care să deschidă ochii lumii în legătură cu felul în care schimbările climatice afectează planeta.    

Acum, oamenii de ştiinţă de la Royal Botanic Gardens, Kew, au dorit să-i aducă un omagiu actorului și activistului Leonardo DiCaprio, mai ales pentru munca pe care el a depus-o pentru salvarea pădurilor tropicale de la exploatare.

Aceștia au descoperit mai multe specii noi de plante în pădurile din Camerun, iar o specie nouă de copac a fost botezată după celebrul actor. Aceasta a primit numele oficial de Uvariopsis Dicaprio și creşte doar în pădurea cameruneză. 

Copacul dicaprio e prima specie nouă de plante care a fost botezată oficial de cercetătorii Kew în 2022. Este un copac de mici dimensiuni, are flori galbene care cresc direct din trunchi și face parte din familia Ylang Ylang. El se găseşte doar într-o mică zonă a pădurii Ebo şi este o specie în pericol de extincţie.

Dr. Martin Cheek de la Kew a spus despre munca depusă de DiCaprio că a fost esenţială în sprijinirea opririi exploatării pădurii Ebo.

Inițial, guvernul camerunez avea în plan tăierea a suprafețe mari din pădurea Ebo, una dintre pădurile tropicale virgine din Africa Centrală și un mediu unic pentru numeroase specii de floră şi faună.

Experţi internaţionali au trimis o scrisoare guvernului în care au detaliat motivele pentru care exploatarea ar trebui oprită, iar DiCaprio a ajutat la popularizarea acestei campanii prin postări pe rețelele sale de socializare. 

Într-un final, guvernul a revocat planul. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.