Cool Stuff

Spania a declarat animalele de companie drept membri legali ai familiei și bunăstarea lor va fi luată în considerare în cazul unui divorț sau al unei separări

Animalele de companie nu sunt simple accesorii pentru cei care și le doresc, ci, așa cum Spania a introdus o lege pe 5 ianuarie, ele sunt considerate membri legali ai familiei, recunoscute ca ființe care au sentimente.

Odată cu noua lege, în cazul unui divorț sau al unei separări de cuplu, în afară de nevoile celor implicați, va fi luată în considerare și bunăstarea animalelor. Practic, se va decide într-un tribunal cine va avea grijă de câine, pisică, peștișorul auriu sau de broasca țestoasă.

Spania nu este prima țară care are în vedere drepturile animalelor și le consideră ființe cu sentimente, ci se alătură Franței, Germaniei, Elveției, Austriei și Portugaliei. Legea a fost dată de un membru junior al partidului Unidas Podemos, care o avea pregătită încă din octombrie. 


Scopul acesteia este a de preveni certurile inutile dintre doi foști iubiți, despre cine ajunge să aibă grijă de animalul de companie. Potrivit legii, proprietarii trebuie să le asigure bunăstarea, iar dacă oricare dintre ei are un istoric de abuz asupra acestora, i se va refuza sau va pierde custodia.

„Animalele fac parte din familie, așa că atunci când vorbim de o separare, soarta acestora trebuie tratată cu aceeași importantă ca soarta celorlalți membri ai familiei”, a spus avocata Lola Garcia.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.