Recunoști locurile? Noua producție „Ocolul Pământului în 80 de zile” este filmată în mai multe orașe din România

București și Ploiești, noile Paris, Londra și New York.

Share

Că Bucureștiul era supranumit „micul Paris” știm cu toții, dar în ultimii ani întreaga țară a ajuns în vizorul regizorilor străini. Acum, producătorii noii ecranizări a celebrului roman al lui Jules Verne au ales mai multe locuri din Bucureşti şi Ploieşti pentru a reconstrui atmosfera din secolul al XIX-lea, scrie publicaţia CN Traveller, citată de Libertatea.

„Gama provocatoare de locaţii necesare a fost obţinută din doar două ţări, Africa de Sud şi România”, scrie CN Traveller, care remarcă „peisajele extrem de versatile” din ţara noastră.  Rolul principal al României a fost de a oferi decoruri de oraş victorian, printre care se numără Londra, Paris, Liverpool şi New York. Partea română de producţie a fost reprezentată de Castel film, notează Libertatea.


Capitala a oferit producţiei atât locaţii, cât şi decoruri de studio. Arhitectura cu influenţe franceze a Centrului Vechi a făcut ca secvenţa din Paris să fie relativ uşoară, însă pentru imaginile din Londra au întâmpinat câteva provocări. „În cele din urmă, după multe căutări, am găsit această stradă lungă din spatele unei universităţi care a funcţionat bine pentru a descrie Pall Mall”, a declarat regizorul Steve Barron.

De asemenea, România a înlocuit şi Italia în episodul 2. Locul unde se prăbuşeşte balonul cu aer cald al protagoniştilor, plasat în Brindisi, a fost de fapt un câmp de lângă Mogoşoaia, Ilfov. Iar scenele din Vestul Sălbatic, din episodul 7, au fost filmate pe un platou din Bucureşti.

Palatul Culturii din Ploieşti, noua Grand Central Station din New York


Un alt loc care le-a atras atenția producătorilor a fost Palatul Culturii din Ploieşti. Clădirea apare de două ori în serial, jucând rolul a două locaţii diferite. În primul episod, Palatul Culturii din Ploieşti găzduieşte scena sosirii lui Fogg la Paris, şi apoi în episodul 8, reprezintă Grand Central Station din New York.

Serialul adaptat după celebrul roman al lui Jules Verne este o coproducţie între Anglia, Franţa şi Germania. A fost cumpărat de BBC şi este difuzat din data de 2 ianuarie, având opt episoade. 

Rolul principal, al exploratorului Phileas Fogg, care în urma unui pariu încearcă să înconjoare globul în 80 de zile, este jucat de actorul scoţian David Tennant, cunoscut și din „Dr. Who”. În rolul valetului său, Jean Passepartout, este actorul francez Ibrahim Koma, iar personajul jurnalistei Abigail Fix este interpretat de Leonie Benesch, din „The Crown”.


Share