Cool Stuff

Selly răspunde la întrebarea fanilor: câți bani generează cei mai mari vloggeri români?

Selly s-a gândit să facă un video pentru a răspunde la una dintre întrebările constante venite din partea fanilor: câți bani generează cei mai mari youtuberi din țara noastră?

Tânărul care are peste 3 milioane de abonați pe canalul său de YouTube a stat de vorbă cu Dorian Popa, Codin Maticiuc, Vlad Munteanu, Theo Zeciu și Mitzuu pentru a afla care le sunt veniturile în ultimele 30 de zile.

Selly ține să menționeze și faptul că este pentru prima oară când declară public câți bani face din platforma online, iar așa stau lucrurile și pentru ceilalți youtuberi, mai puțin pentru Dorian, care deja a făcut un video cu aceste informații.


Ajuns la Popa acasă, Selly dă detalii despre ce înseamnă aceste venituri: „suma asta este compusă din cantitatea de vizualizări înmulțită cu acel RPM - revenue per mille.”

El vorbește despre cum fanii întreabă des „cât sunteți plătiți pe 1000 de vizualizări”, însă, așa cum explică, suma variază în funcție de: „de la cine vin vizualizările alea și în ce perioadă se fac. Pentru că de fapt nu ești plătit pe vizualizări, ci pe reclamele care se afișează pe videoclipurile tale”, spune influencerul.

Mai mult, adaugă tânărul, cifrele variază și de oamenii care se uită la clipurile tale - practic, banii cresc dacă utilizatorii care te urmăresc sunt oameni cu o putere de cumpărare mare, cum ar fi românii care stau în țări mai dezvoltate (Germania, Marea Britanie) sau, spre exemplu, dacă ai 1000 de bucurești cu venituri peste medie.

Selly vorbește și despre faptul că luna decembrie este, în general, extrem de profitabilă pentru youtuberi, deoarece atunci toate companiile mari bagă banii rămași la final de an în campanii de publicitate.


În ultima lună, Dorian Popa a făcut 4853 de dolari, iar Selly s-a oprit apoi la Mitzuu, unde a aflat că vloggerul a generat venituri de 2718 dolari din YouTube, în ultimele 30 de zile. Așa cum atrage atenția, influencerul ține să precizeze că nu toate vizualizările sunt egale și nu toți youtuberii fac acești bani din reclame. Spre exemplu, Mitzuu spune că banii îi vin și din produse vândute fanilor sau din donații.


Ajuns și la frații Munteanu acasă, Selly a aflat că Vlad a generat în ultima lună un profit de 1496 de dolari, din trei clipuri postate. „Nu așa își câștigă youtuberii existența. Cred că, dacă nu mă înșel, costurile tale de producție sunt mai mari de atât. Dacă ar fi să faci bani doar de aici nu ai fi profitabil”, îi spune influencerul lui Vlad, la care el confirmă: „aș muri.”


Vizita la Codin Maticiuc a fost amuzantă pentru că așa am aflat cu toții că el nu a avut niciodată laptop (ci doar calculator când era mic) și atât scenariul pentru filmul „Miami Bici”, cât și cartea, le-a scris de pe telefon.

Influencerul i-a explicat cum face conținut în formă long, adică podcast-uri care durează peste o oră, motiv pentru care se uită și oameni în vârstă la ele și, în special, oameni care au YouTube Premium. 


„După casa asta așa, aș zice că ești cel mai bine plătit youtuber din România, dar nu doar după casă. În ultimele 28 de zile ai avut 2,4 milioane de vizualizări. Cele mai puține vizualizări, dar cei mai mulți bani. 5067 de euro ai generat în ultimele 28 de zile cu un număr foarte mic de vizualizări”, îi explică Selly.

Fostul membru 5GANG a vrut să afle și câți bani a făcut Maticiuc din podcast-ul cu Anamaria Prodan (video care a fost pe locul I în trending pe YouTube). Clipul a generat peste 1 milion de vizualizări și 2385 de euro.


Ultima vizită a fost la Theo Zeciu, iar Selly a aflat că el a generat 1607 euro în ultimele 28 de zile. În ceea ce-l privește pe influencer, acesta a povestit cum în ultimele 28 de zile a făcut un profit de 2798 de euro: „practic, am făcut din YouTube bani mai puțini decât chiria, dacă punem la socoteală și TVA-ul.” 


TOP youtuberi:

Codin: 5,067 
Dorian: 4853 
Selly: 2798 
Mitzuu: 2718 
Theo Zeciu: 1607
Vlad Munteanu: 1496 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.