Cool Stuff

Shut up & drive! Top 10 piese pe care să NU le asculți când ești la volan

Şcoala de Şoferi, din Marea Britanie, „Pass Me Fast” a întocmit un top al melodiilor care ne distrag cel mai mult atenţia.

Rihanna știa ea ceva, în 2009, cand a lansat „Shut Up And Drive”. Se pare că nu e indicat să vorbești, să dansezi (asta e logic) sau mai nou, să asculți muzică în timp ce conduci. Sau cel puțin asta suține Şcoala de Şoferi, din Marea Britanie, „Pass Me Fast” care a întocmit un top al melodiilor, de pe Spotify, care distrag cel mai mult atenţia la volan.

Cei de acolo au evaluat piesele după cât de multă energie transmit, cât sunt de „dansabile” şi cât de multă emoţie transmit. Așa că iată care sunt cele 10 piese pe care ar trebui să le scoți din playlist-ul de călătorie.

10. „Dusk Till Dawn”, de la ZAYN ft. Sia


Fostul membru One Direction și Sia și-au unit forțele pentru piesa din 2017, „Dusk Till Dawn”, care ocupă locul 10 în topul pieselor care ne distrag atenția cel mai mult. Ironic sau nu, în clip-ul plin e acțiune, are loc o urmărire de mașini.

9. „Levitating”, de la Dua Lipa


Recunoaște, deja ai fredonat tot refrenul doar după ce ai citit titlul. Ei bine, acesta este motivul pentru care cei de la Școala de Șoferi ne recomandă să scoatem piesa din playlist-ul de călătorie.

8. „Bring Me to Life”, de la Evanescence


Deși nu ne oferă atât de multă energie, „Bring Me to Life” ocupă locul 8 în top. Ar fi bine să pătrăm momentele de nostalgie pentru când suntem în parcare. 

7. „You Give Love a Bad Name”, de la Bon Jovi


Se pare că nici datul din cap pe piesele lui Bon Jovi nu e indicat când conducem. Of! Lista asta ne fură toată distracția, nu?

6. „Feel So Close”, de la Calvin Harris


DJ-ul Calvin Harris e cunoscut pentru faptul că face piese care îți rămân întipărite în minte. Și a făcut-o din nou cu hitul din 2011, „Feel So Close”. Dar, în timp ce single-ul ne-ar scoate pe toți pe ringul de dans la o nuntă, ar trebui să zicem pas când ne alegem playlist-ul pentru condus.

5. „Can’t Stop”, de la Red Hot Chili Peppers 


„Can’t Stop” este una dintre cele mai populare piese ale formaţiei Red Hot Chili Peppers şi una dintre melodiile care îţi pot distrage atenţia cel mai mult, de la lucrurile pe care le ai de făcut. Single-ul din 2003 apare pe albumul „On the Way”, iar pe Youtube are aproape 300 de milioane de vizualizări.

4. „Take on Me”, de la A-ha


Cu piesa „Take on Me”, trupa norvegiană A-ha a intrat rapid în topurile muzicale. Videoclipul piesei relansate de A-ha, în varianta 4K, în anul 2010, a atins peste 1 miliard de vizualizări, pe Youtube. Acesta a fost regizat de Steve Barron şi este unul dintre cele mai vizionate din istorie.

3. „Empire State of Mind”, de la Jay-Z ft. Alicia Keys


Piesa „Empire State of Mind” a fost atât în topurile internaţionale, cât şi în cele din România, o lungă perioadă de timp. Dar, potrivit specialiştilor, piesa lui Jay-Z, cântată cu Alicia Keys, reprezintă un pericol la volan, deoarece transmite prea multă emoţie, în special despre oraşul New York.

2. „Mr. Brightside”, de la The Killers


„Mr. Brightside” este primul single al formaţiei The Killers, extras de pe primul lor album, „Hot Fuss”.  Cântecul, din anul 2003, spune povestea unui iubit gelos şi reprezintă a doua cea mai periculoasă melodie pe care o poţi asculta în maşină.

1 . „Hey Ya!”, de la Outkast


Imediat de la lansare, piesa „Hey Ya!” a devenit un succes comercial, ajungând rapid pe primele locuri în: Statele Unite, Canada, Australia, Norvegia şi Suedia. Cu aproape 600 de milioane de vizualizări pe Youtube, este una dintre cele mai cunoscute piese pe plan mondial, dar şi cea mai periculoasă de ascultat, la volan. Potrivit specialiştilor, atât ritmul ei dansant, cât şi versurile îţi pot distrage cel mai mult atenţia atunci când conduci.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.