Cool Stuff

Unul dintre cele mai romantice filme ale anilor 2000 a împlinit 20 de ani. Ce trebuie să știi despre „A Walk to Remember”

Îți mai aduci aminte filmul „A Walk to Remember”, unul dintre cele mai romantice ale anilor 2000? Ei bine, a împlinit 20 de ani.

Lansat în 2002, în regia lui Adam Shankman, producția îi are ca actori principali pe Mandy Moore și Shane West și este bazată pe romanul scris (care poartă același nume) de Nicholas Sparks în 1999.

Ca toate filmele superbe care te fac să suspini (Love Story, Autumn in New York, Sweet November) și „A Walk to Remember” are la bază o poveste tragică de iubire, între doi tineri de liceu, Jamie Sullivan și Landon Carter. Pentru a celebra cei 20 de ani de la lansare, Adam, Mandy și Shane au stat de vorbă cu cei de la People pentru a oferi detalii mai puțin cunoscute despre peliculă. Iată ce am aflat:


Moore și West au fost îndrăgostiți unul de celălalt

Ambii actori au dezvăluit că au fost îndrăgostiți unul de altul pe perioada filmărilor. Din păcate, legătura dintre ei nu s-a transformat într-o relație. „Cred că atunci când există chimie și faci o poveste atât de drăguță, lucrurile sunt mult mai ușoare. Toată lumea s-a înțeles foarte bine, iar realitatea și-a spus cuvântul. Eu eram mai mare, iar Mandy nu împlinise 21 de ani, așa că sentimentul a fost unul de protecție”, a spus Shane.

Regizorul confirmă atracția dintre ei, dar mărturisește că ambii aveau alte relații la acea vreme. „Știam că nimic nu se va întâmpla, deoarece Mandy a împlinit 17 ani în prima zi de filmare și era foarte rațională, cât și bine crescută. Știam că nimic nu se va întâmpla, așa că nu am făcut nimic să-i descurajez sau să-i încurajez. Nu a fost nevoie. Dar ambii erau copii bine crescuți, așa că nu am simțit deloc nevoia să intervin”, a explicat Adam.

Moore vorbește despre cât de naturală și organică a fost legătura dintre ei. „Cred că treaba asta se vede în film și nu este ceva ușor de atins. Nu prea poți să mimezi chimia”, a adaugat actrița.


Filmul n-a primit multă susținere din partea studioului

„Directorul Warner Bros. Pictures nu prea își dorea să facă acest film, așa că noi l-am făcut oricum. Am riscat, dar oamenii l-au îndrăgit”, povestește Shankman. Regizorul încă își aduce aminte toate procesele de la filmare, de la clipa în care a cunoscut-o pe Mandy și cea în care a vorbit prima oară cu Shane, până la audițiile lor.

În ceea ce privește rolul principal, mai multe actrițe cunoscute au fost pe lista finală, printre care Jessica Simpson și Anne Hathaway, dar Adam și-a dorit-o foarte tare pe Mandy. La rândul ei, Moore a pășit în lumea actoriei odată cu acest rol.


„Nu știam nimic, dar îmi aduc aminte modul în care m-am îndrăgostit de proces. Este fix ceea ce mi-a întărit ideea că vreau să devin actriță, vreau să fac asta. Vreau să duc acest rol până la capăt și mi-ar plăcea să am și mai multe oportunități în domeniu. Job-ul ăsta mi-a arătat tot ceea ce vreau să încerc pentru a continua să fac asta în viața mea”, explică Mandy. Mai mult, ea spune că Shane West este cel care a ghidat-o în această meserie. 

„Am învățat să am încredere în instinctele mele, să fiu prezentă și să am încredere în abilitățile mele de ascultare, deoarece asta înseamnă actoria. Simt că am luat cu mine foarte multe dintre lucrurile pe care le-am învățat în acel film și, sper eu, așa am reușit să cresc și să evoluez ca actriță. Simt că a fost o experiență fantastică pentru mine să lucrez cu cineva așa talentat și experimentat ca Shane”, continuă ea.


Moore și West vor să lucreze din nou împreună

Partea cea mai bună pentru fanii filmului este că cei doi actori vor să lucreze din nou împreună. „Mi-ar plăcea foarte mult. Îl iubesc. Mi-ar plăcea să reîntregesc echipa, cu Adam cu tot. Noi trei trebuie să găsim ceva împreună, ar fi foarte distractiv”, a spus Mandy. West a continuat și a declarat că au discutat deja despre această posibilitate.

„Nimic în particular, nu avem o idee specifică. Am glumit toți trei despre asta, cred că atunci când filmul a împlinit 15, 16 sau 17 ani. Poate, pentru că suntem maturi acum, vom face o altfel de poveste de dragoste. Însă, dacă e să moară cineva la final, eu voi fi acela. Trebuie să fie o tragedie. Oricum ar fi, mi-ar plăcea treaba asta, poate atunci când Mandy termină filmările la This Is Us.” 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.