Cool Stuff

Controversa din lumea desenelor animate: de ce e atât de problematic un remake după Albă ca Zăpada?

Disney și-a anunțat fanii că pregătește un remake după clasica poveste „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”, iar anunțul nu a fost lipsit de controverse.

Peter Dinklage, actorul recunoscut la nivel mondial pentru rolul lui Tyrion Lannister din Game of Thrones, a avut o replică dură pentru companie, după ce a aflat despre noul proiect. Invitat în cadrul podcastului WTF via Marc Maron, Peter a judecat asupru faptul că Disney vrea să facă un film bazat pe animația clasică din 1937.

La finalul anului trecut, Disney a anunțat că Albă ca Zăpada va fi interpretată de Rachel Zegler și ea va deveni prima femeie cu origini latine care ar juca într-un astfel de rol.


„Serios, nu vreau să ofensez pe nimeni, dar am fost surprins când au anunțat cu mândrie că în rolul Albei ca Zăpada va fi pentru prima oară o actriță cu origini latine, dar ei încă spun povestea Albei ca Zăpada și a celor 7 pitici? Hai să facem un pas în spate și să ne uităm despre ce e vorba aici. Nu are niciun sens pentru mine. Ești progresist într-o parte, dar apoi tot faci acea poveste aiurea despre șapte pitici care trăiesc într-o peștere împreună? Ce naiba se întâmplă? Nu am făcut nimic în privința asta? Cred că nu sunt îndeajuns de vocal”, a spus Dinklage.

Reacția Disney

Actorul nu face parte din proiect, dar declarațiile sale au ajuns la Disney. Oficialii companiei au încercat să îndrepte lucrurile și să ofere o explicație pentru cele întâmplate. „Pentru a evita stereotipurile din filmul original de animație, avem o abordare diferită față de aceste șapte personaje și ne-am sfătuit mereu cu oameni care suferă de nanism în acest proces. Abia așteptăm să oferim mai multe detalii, odată ce filmul va intra în producție.”


Filmul are parte de consultați culturali, la fel cum au avut parte și animațiile Aladdin sau Mulan. Pelicula este în dezvoltare de trei ani, iar cei de la studio și-a reimaginat personajele încă de la început. Alături de Zegler, în film vor mai juca Andrew Burnap, câștigător recent al premiului Tony, cât și Gal Gadot, actrița recunoscută pentru rolul din Wonder Woman. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.